Ajdovska dekleta do 17 let so se na domačem igrišču merila z Radomljami, vodilna ekipa lige pa je upravičila vlogo favoritke in zasluženo slavila (0 : 3)

Močan naliv ni motil obeh ekip, ki sta v tekmo vstopili odločno in z željo po zmagi. Kljub oslabljenima postavama na obeh straneh, smo na trenutke lahko videli zelo lepo, predvsem pa borbeno predstavo, ki pa v prvem delu igre ob malo pravih priložnostih ni prinesla spremembe rezultata.

Drugi polčas so bolje odprle v letošnji sezoni še neporažene gostje in po kotu prešle v vodstvo, ki so ga uspešno zadržale vse do zaključne faze tekme, ko so zadele še dvakrat in na svoj račun zasluženo vknjižile tri nove točke. Domačinkam je zmanjkalo predvsem nekoliko več ideje v prehodih iz obrambe v napad, pomanjkanja želje, motivacije in borbenosti pa jim nikakor ne gre očitati.

Trener Jan Polanc: V tekmo smo šli z željo, da poizkusimo favoriziranim gostjam čim bolje parirati. Z obrambno postavitvijo smo jim v prvem polčasu prepustili posest žoge, toda večjih priložnosti z izjemo ene iz prekinitev si gostje niso pripravile. V drugem polčasu smo na žalost hitro prejeli zadetek iz kota, vendar kljub temu poizkušali priti do izenačenja. Žal si dobrih situacij za zaključek napada nismo uspeli pripraviti, na drugi strani pa smo Radomljankam dopustili doseči še dva res prelahka zadetka. Pohvale dekletom za borbenost in odnos na igrišču, gostjam pa čestitke za zmago!

Hčere burje čaka dvotedenski premor, ki ga bodo izkoristile za nabiranje novih moči pred zaključno fazo prvenstva. Pogumno naprej!

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 02. 04. 2022, 11.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Radomlje – 0 : 3 (0 : 0)

👥 Abramič (V), Fras (Žvab), Breščak Ž. (Žbogar Fajt), Poplašen, Bajec (Jahaj), Ljubič, Lakovič, Markočič (Štolfa), Tanjić, Bremec, Iavarone