Ajdovske kadetinje se z vedno zahtevnega gostovanja v Cerkljah na Gorenjskem vračajo z neodločenim rezultatom (2:2).

Mlade Hčere burje do 17 let so srečanje na težkem igrišču ŠP Velesovo pričele poletno in povedle že v peti minuti srečanja, ko je po mojstrsko izvedenem prostem strelu v polno merila kapetanka Nami Tanjić. Veselje Ajdovk ni trajalo dolgo, saj so gostiteljice že v drugem resnem napadu izkoristile nezbranost v gostujoči obrambni vrsti in prišle do izenačenja. Nedolgo zatem je sledil popoln preobrat Gorenjk, ki so tokrat zadele po kotu in zmedi v kazenskem prostoru rdeče-črnih. Ajdovke se kljub šoku niso predale in sredi prvega dela igre s še enim fantastičnim udarcem Nami Tanjić iz prostega strela izid ponovno poravnale, ter tako v drugi del igre vstopile motivirane za lovljenje zmage.

V drugem polčasu so se naše nogometašice morale znajti brez pomoči svoje najboljše igralke, potem ko je ob koncu prvega dela igre s tekmo zaradi poškodbe zaključila Tanjićeva. Kljub temu so Ajdovke v prvih 20 minutah drugega dela igre pokazale pravi karakter in se z napadalno igro nekajkrat zelo približale ponovnemu vodstvu. V zadnjem delu igre je težko igrišče zahtevalo svoj davek in nalet Ajdovk se je prevesil v krčevito branjenje rezultata. Gostiteljice so bile v zaključku tekme nevarnejše, a so gostje s požrtvovalno in nepopustljivo igro obrambne vrste ter nekaj lepimi obrambami vratarke Jane Bratina vseeno uspele zadržati izid iz prvega polčasa in s tem trdo priborjeno točko.

Trener Luka Kompara: “Za nami je težka tekma, z izkupičkom katere smo lahko zadovoljni, saj smo se morali zanj pošteno potruditi. Predvsem ob koncu srečanja smo v obrambi na izredno zahtevnem igrišču in ob vedno neugodnem nasprotniku zelo trpeli, a smo ob nepopustljivi igri in kančku športne sreče uspeli ohraniti mirno kri in pozitiven rezultat. Veseli me, da se je ekipa v drugem delu igre dobro odzvala tudi ob odsotnosti kapetanke in dvakratne strelke, kar nikakor ni zanemarljivo. Mlajše igralke se vedno bolj konkretno vključujejo v igro na kadetskem nivoju ter iz tekme v tekmo kažejo napredek in velik potencial, s čimer na ves klub polagajo veliko odgovornost za nadaljnji razvoj in dobro delo.

Pred našimi kadetinjami je nadaljevanje prekinjene tekme z ekipo Rogatca, srečanje bo odigrano v soboto, 22. aprila ob 18.30 na UT. Pogumno in odločno naprej!

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠP Velesovo

📅 15. 4. 2023, 11.00

⚔ Cerklje : Primorje Ajdovščina – 2 : 2 (2 : 2)

⚽⚽ Tanjić

👥 Bratina (V), Vegelj M., Hvala, Murovec, Brkič (Kalin), Breščak Ž. (Kopatin), Mamić, Ljubič, Žvab (Vegelj S.), Tanjić (K) (Coraci Starc), Lukežič