Hčere Burje so v sredo gostovale na Obali pri ekipi Gažona in se veselile nove lepe zmage (3 : 1).

Na začetku tekme, ki bi jo sicer Ajdovke morale odigrati na domačem igrišču, smo spremljali igro med obema kazenskima prostoroma, slaba travnata podlaga pa je ekipama precej onemogočala igro po tleh. Ajdovke so zadele iz prve prave priložnosti na tekmi, ko je bila uspešna Nami Tanjić. Tik pred zaključkom prvega polčasa se je po podaji Anais Žvab za strel od daleč odločila Sara Iavarone in domača vratarka je klonila še drugič.

Uvod v drugi polčas je pripadel igralkam Gažona, ki so rezultat znižale po zadetku iz prostega strela. Rdeče-črne se niso pustile zmesti, poizkušale so zadeti še tretjič vendar so bile v zaključkih premalo zbrane in posledično zapravile številne lepe priložnosti. Le te pa ni izpustila iz rok Žana Breščak in z lepim diagonalnim strelom postavila končni rezultat tekme.

Trener Jan Polanc: “Po tri tedenskem tekmovalnem premoru je bilo v začetku tekme vidno, da dekleta niso v pravem ritmu. Do prvega zadetka smo bili precej v krču, potem je bilo lažje in igra je nekako stekla. Žal smo v drugem polčasu kmalu prejeli hiter zadetek in se potem precej mučili skozi celotno tekmo. Vseeno smo zadeli še tretjič in odnesli 3 točke. Čestitke puncam za zmago, nasprotnicam pa želim srečno v nadaljevanju prvenstva!

Ajdovke v prihodnjem krogu gostujejo v Ljubljani pri ekipi Krima.

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Gažon

📅 20. 04. 2022, 17.30

⚔ Primorje Ajdovščina : Gažon – 3 : 1 (2 : 0)

⚽ Tanjić, Iavarone, Breščak Ž.

👥 Abramič (V), Fras, Breščak Ž., Poplašen, Žvab (Nabergoj), Ljubič, Lakovič, Markočič, Tanjić, Bremec, Iavarone

/ Dodič