+386 40 383 168 info@znkprimorje.si

Ajdovske kadetinje se z najzahtevnejšega gostovanja v sezoni vračajo poražene, a dvignjenih glav, saj so v tekmi s še vedno neporaženimi aktualnimi državnimi prvakinjami Radomljami prikazale nepopustljivo nogometno predstavo (1:7).

Mlade Hčere burje do 17 let so srečanje z objektivno boljšimi pričele v precej prevetreni zasedbi v primerjavi z jesenskim delom sezone, saj v ekipi Ajdovk ni bilo niti ene igralke letnika 2006, katere so nadomestile njihove mlajše vrstnice letnika 2009, med katerimi je bilo kar 6 debitantk v kadetskem prvenstvu. Zaspan in neodločen začetek gostij so s pridom izkoristile domačinke ki so si hitro priigrale lepo prednost in brez težav nadzorovale dogajanje v prvem delu igre.

V drugem polčasu so Hčere burje pokazale pravi karakter in se bolje kosale s favoriziranimi rumenosrčnimi. Kljub prevladi domačih in posledično še trem prejetim zadetkom v mreži, so uspele vzpostaviti rahlo ravnovesje, plod katerega je bilo tudi nekaj lepih priložnosti za zadetek in naposled tudi častni gol debitantke v kadetski konkurenci, Julije Murovec.

Trener Luka Kompara: “Z uvodom v tekmovalno pomlad sem zadovoljen. Vedeli smo, da nas čaka zahtevna tekma, na kateri bo primarni cilj privajanje na novo sestavo ekipe, v kateri bodo spomladi prevladovale mlajše igralke. Pomlajena ekipa je pokazala, da v mlajših kategorijah delamo dobro, in da lahko z optimizmom zremo v prihodnost. Veseli me, da so dekleta kljub objektivno boljšemu nasprotniku celotno srečanje odigrala dvignjenih glav in z željo po lepi nogometni igri, zato mislim, da je pred nami še svetla in uspešna pomlad. Čestitke tudi domačim za zasluženo zmago.

Svoj debitantski nastop v kadetskem prvenstvu so zabeležile Ula Kalin, Julija Murovec, Jana Bratina, Sara Vegelj in Lien Coraci Starc in Zoja Bratina. Čestitke in veliko lepih trenutkov v rdeče-črnem dresu!

Pred našimi kadetinjami je dvotedenski premor, zatem pa v prestolnico burje prihaja ekipa Rogatca. Pogumno in odločno naprej!

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠP Radomlje, Radomlje

📅 11. 3. 2023, 09.30

⚔ Radomlje : Primorje Ajdovščina – 7 : 1 (4 : 0)

⚽ Murovec

👥 Bratina (V), Vegelj M. (Kalin), Štolfa L., Murovec, Brkič (Bratina Z.), Coraci Starc, Breščak Ž., Mamić, Mihelj, Žvab (Vegelj S.), Tanjić (K)