Ajdovske kadetinje se z zahtevnega gostovanja v Ljubljani vračajo s porazom (2:0).

Mlade Hčere burje so se domačim Krimovkam zoperstavile na razmočeni in blatni igralni površini, ki je bila v mejah regularnosti, s čimer je obema ekipama onemogočala razvijanje tekoče nogometne igre. Ekipi sta se tako osredotočili na igro z veliko dolgimi podajami in minimalnim tveganjem, kar so znale bolje izkoristiti domačinke in v drugem polčasu prišle do dveh zadetkov. Ajdovke so se do konca srečanja trudile rezultat preobrniti v svojo korist; najbližje izenačujočemu zadetku so prišle po lepem strelu Nami Tanjić, ki pa je končal v stičišču vratnice in prečke.

Trener Luka Kompara: “Tekmo smo začeli zelo dobro in se kljub težkemu igrišču trudili z organizirano igro priti do izdelanih zaključkov akcij. Po par nevarnih protinapadih domačink pa se je v nas naselila negotovost, s čimer smo do neke mere podlegli igri, ki je sicer ne gojimo, a je bila v danih razmerah edini logičen način za nadaljevanje srečanja. Žal mi je, da se zahtevnim razmeram nismo uspeli bolje prilagoditi, veseli pa me, da smo v posameznih delih tekme vsemu navkljub skušali igrati svojo igro in da so dekleta do konca tekme verjele v preobrat ter garala za končni uspeh. V prihodnjih preizkušnjah jim bo tovrstna mentaliteta prišla še kako prav.

Na tekmi je svoje prve minute v kadetski konkurenci z zelo zanesljivo in pogumno predstavo zabeležila vratarka Julija Škodnik, ki je obenem postala naša prva igralka letnika 2010 z nastopom v ligi do 17 let. Čestitke in veliko lepih trenutkov v rdeče-črnem dresu!

V prihodnjem krogu bodo naše kadetinje na domačem igrišču gostile ekipo Maribora Tabora. Tekma bo na sporedu v soboto ob 17.00 na UT ŠC Police.

Pogumno in odločno naprej!

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Krim, Ljubljana

📅 13. 5. 2023, 11.00

⚔ Krim : Primorje Ajdovščina – 2 : 0 (0 : 0)

👥 Škodnik (V), Kalin, Mamič (Bratina Z.), Ljubič, Brkič (Mihelj), Breščak Ž. (Štolfa L.), Žvab, Tanjić (K), Lukežič (Coraci Tarc), Markočič, Bremec