Nogometna zveza Slovenije je našemu klubu ponovno podelila licenco za tekmovanje v 1. SŽNL za tekmovalno leto 2022/23. 

Licenčni sistem je postopek preverjanja vnaprej določenih kriterijev z izdajo dovoljenja (licence) članskemu moštvu za tekmovanje na določeni ravni. 

Cilji uvajanja licenčnega sistema so nadaljnji napredek in dvig ravni slovenskega nogometa, skrb za mladinski nogomet, pridobitev kvalitetne nogometne infrastrukture, vzpodbujanje medsebojnega spoštovanja in sodelovanja med vsemi akterji nogometne igre – trenerji, igralci, funkcionarji in sodniki, vzpostavitev temeljev za trdno finančno poslovanje klubov, zagotavljanje kontinuitete tekmovanj na nacionalni ravni in kvalitetna organiziranost nogometnih klubov. 

Pridobitev licence tako nikakor ni samoumevna ali lahka naloga, zato smo lahko še kako veseli, da se naš klub ponaša z dobro organizacijsko strukturo in sodelovanjem na več ključnih osebno-družbenih ravneh.  

Ob tem gre velika zahvala predvsem vodji dekliških selekcij Bojani Pižent Kompara, ki je ob pomoči tajnice kluba Vande Kretič in vodje nogometne šole Uroša Pintarja zbrala, uredila in na krovno organizacijo dostavila vso potrebno dokumentacijo za postopek licenciranja.