+386 40 383 168 info@znkprimorje.si

Ajdovske kadetinje se z gostovanja v štajerski prestolnici vračajo z v izdihljajih tekme težko priborjeno točko (1:1).

Mlade Hčere burje do 17 let so srečanje prvič v sezoni pričele brez prve vratarke Tonje Hojnik, ki jo je na golu dostojno nadomestila Hana Abramič, medtem ko se je v vezni vrsti nedvomno poznala odsotnost poškodovane kreatorke igre Nami Tanjić. Neodločnost in živčnost v vrstah Ajdovk sta se odražali v na trenutke nepovezani in igri z veliko tehničnimi pomanjkljivostmi, predvsem v fazi napada pa rdeče-črne niso našle odgovora za čvrsto obrambo domačink. Mariborčanke so sredi drugega dela igre povedle po prostem strelu in zmedi v kazenskem prostoru, tik pred koncem tekme pa je točko gostjam z uspešno izvedenim strelom z 11m priborila Špela Bremec. Ajdovke so tako po štirih zaporednih zmagah z dvema izpuščenima točkama zdrsnile po lestvici na četrto mesto, v preostalih dveh tekmah jesenskega dela pa se bodo za vrnitev na drugo mesto pomerile z ekipama Olimpije in Pomurja.

Trener Luka Kompara: “S tokratno predstavo kot trener ne morem biti zadovoljen, saj nismo uspeli pokazati tistega kar znamo. Zataknilo se nam je predvsem pri prehodu iz obrambe v napad, kjer smo odigrali preveč enolično, predvidljivo, prepočasi, s premalo gibanja brez žoge in nenazadnje tudi neučinkovito. Pomanjkanja želje in borbenosti puncam ne morem očitati, konec koncev so do konca verjele v preobrat in prišle vsaj do zaslužene točke. Sama želja in borbenost pa sama po sebi nista dovolj, vedno je potrebno oboje podkrepiti tudi z nogometno specifičnimi elementi na igrišču. Iz tekme moramo potegniti najboljše ter se na napakah nekaj naučiti. Naslednji dve tekmi, na katerih bomo seveda napadali popoln izkupiček, bosta pokazali, kam lahko kot ekipa trenutno posežemo.”

Naslednja preizkušnja mlade Hčere burje čaka v soboto, 5.11., ko v mesto burje prihaja ekipa Olimpije.

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠP Tabor, Maribor

📅 28. 10. 2022, 11.00

⚔ Maribor Tabor : Primorje Ajdovščina – 1 : 1 (0 : 0)

⚽ Bremec (11m)

👥 Abramič (V), Štolfa L. (Mihelj), Bremec, Vegelj M., Lukežič, Breščak Ž., Markočič, Žbogar Fajt (Čebokelj), Abram (Kopatin), Mamič

/ Tanjić