Ajdovske kadetinje so še na drugi zaporedni tekmi doživele boleč poraz (1:2).

Mlade Hčere burje so na domačem terenu pričakale gostje iz štajerske prestolnice in si v idealnih pogojih za igro obetale lepe tekme in obenem upale na končno zmago. V prvem delu igro so tako prevladovale v polju, si s tekočo in pogumno igro priigrale nekaj lepih priložnosti za zadetek, a bile obenem premalo učinkovite v zaključkih akcij. Na drugi strani so gostje izkoristile edino pravo priložnost v prvem delu igre in na odmor odšle s prednostjo zadetka. V drugem polčasu je nivo igre domačih padel, kljub temu pa so Hčere burje prek Vite Mamič prišle do zasluženega izenačenja. Do konca tekme smo spremljali raztrgano igro med obema kazenskima prostoroma, s po nekaj lepimi priložnostmi na obeh straneh, v zaključku tekme pa so več želje in zbranosti pokazale Mariborčanke in z zadetkom v zadnji minuti tekme prišle do lepe gostujoče zmage.

Trener Luka Kompara: “Po taki tekmi je težko izbrati prave besede za opis dogajanja na igrišču. V prvem polčasu smo z lepo in kombinatorno igro kontrolirali potek srečanja, a bili obenem zaradi neučinkovitosti ponovno kaznovani. Pozitivno je, da se zaostanka nismo ustrašili in do izenačenja prišli dovolj zgodaj za popoln preobrat, za kar pa nam je ponovno zmanjkalo predvsem zbranosti v ključnih trenutkih tekme. Razočaranje je seveda veliko, saj so nam gostje kljub na trenutke dobri ekipni predstavi odčitale lekcijo odločnosti in pametne igre, ki si jo moramo zapomniti in v prihodnje bolje reagirati na tovrstne situacije.

Svoje prve minute v kadetski konkurenci je tokrat dočakala vratarka Lea Krojs. Čestitke in veliko lepih trenutkov v rdeče-črnem dresu!

V prihodnjem krogu bodo naše kadetinje gostovale pri Olimpiji. Tekma bo na sporedu v sredo ob 16.00 v ŠP Šiška.

Pogumno in odločno naprej!

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 20. 5. 2023, 17.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Maribor Tabor – 1 : 2 (0 : 1)

👥 Bratina J. (Krojs) (V), Kalin (Štolfa L.), Bratina Z., Brkič, Murovec (Mihelj), Breščak Ž., Žvab, Tanjić (K), Lukežič (Mamič), Abram (Furlan), Vegelj