Ajdovske nogometašice do 15 leta starosti so v nedeljo gostovale v Radomljah in slavile svojo prvo zmago v nadaljevanju prvenstva (3:7).

Rdeče črne so po dolgem premoru ponovno stopile na igrišče in se že v prvem krogu nadaljevanja prvenstva podale na gostovanje k velikim tekmicam za vrh prvenstvene razpredelnice. S čvrsto in poletno igro so prišle do visoke in zaslužene zmago, ki bo gotovo lepa popotnica pred nadaljevanjem prvenstva. Hčere burje so uspeh posvetile soigralki, Lien Coraci Starc, ki je med pripravljalnim obdobjem utrpela težko poškodbo kolena. Lien želimo uspešno okrevanje in čim hitrejšo vrnitev na nogometne zelenice!

Trener, Andi Mamić: “Spomladanski del prvenstva smo odprli z zasluženo zmago. Dominacija je prinesla veliko število priložnosti, v napadu smo igrali navdahnjeno in dinamično, zato je 7 zadetkov povsem realno število. Žal smo 3 zadetke prejeli prepoceni, tu se moramo izboljšati. Sigurnost v zadnji liniji je zahtevno pridobiti, vendar so naše igralke že dokazale, da lahko tudi to področje igre povsem nadzorujejo. Sicer pa pohvale vsem igralkam, pristop je bil skozi celotno tekmo resen, angažiran in predan ekipi. Na tak način se tudi dobiva take tekme, ki niso lahke.“

Pogumno in odločno naprej!

DU15
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 ŠP Radomlje
📅 24. 03. 2024, 18.30
⚔ Radomlje : Primorje Ajdovščina – 3 : 7 (0 : 2)

👥 Rupnik J. (V) (Krojs), Vegelj, Mihelj, Abram (Rožič), Velišček (Prezelj), Murovec, Mamić, Hvala (Bratina), Štolfa (Furlan)