Ajdovske nogometašice do 15 leta starosti so v nedeljo odigrale prvo tekmo zaključnega dela prvenstva in na domačem igrišču visoko slavile nad gostjami z Radelj ob Dravi (6:0).

Rdeče-črne tokrat niso prikazale vsega, kar znajo, a kljub temu z dovolj kombinatorno in napadalno igro prišle do nove zaslužene zmage proti vedno neugodnim Korošicam. Pred nadaljevanjem prvenstva so si tako pripravile lepo popotnico in se v boj za najvišja mesta na lestvici podajajo samozavestne in pripravljene na borbo na končno zmago!

Trener, Andi Mamić: “Prvo tekmo zaključnega dela prvenstva smo odprli rezultatsko uspešno. Ne glede na pregovorno pravilo, da se zmagi ne gleda v zobe, moram izpostaviti naš visok delež izgubljenih žog – to področje moramo enostavno popraviti in tu ni kaj dodati. Sicer pa je bilo ogromno kvalitetnih potez, predvsem v drugem polčasu, obrambna linija nasprotnic je zahtevala hitro in natančno izvedbo napadov in ko smo to izvajali tako kot znamo smo bili tudi nevarni. V igri so bila danes prisotna tudi nihanja, na trenutke so nekatere punce delovale nezainteresirano, jih pa dovolj poznam, da vem, da je to samo moja oz. naša percepcija, razlog za manj energično funkcioniranje mora biti drugje in je trenutno aktualen predmet analize. V splošnem pa je zmaga čistam zaslužena in predvsem sporočilno je zelo pomembno, da punce vidijo, da lahko zmagujejo tudi, ko niso v najboljši koži – torej, če so rezerve je to odličen podatek!”  

Pogumno in odločno novim zmagam naproti!

DU15
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 ŠC Police
📅 05. 05. 2024, 11.00
⚔ Primorje Ajdovščina : Radlje – 6 : 0 (3 : 0)

👥 Rupnik (V), Vegelj S., Abram (Mihelj), Bratina U., Velišček, Murovec, Furlan (Štolfa B.), Mamić (Bratina Z.), Hvala