Ajdovska dekleta do 15 let so v nedeljo na domačem igrišču merila z ekipo Šentjerneja in zanesljivo slavila (12:2).

Mlade Hčere burje so se v dvoboj z novinkami v ligi podale z nekoliko premešano postavo, v kateri so priložnost za dokazovanje našla tudi dekleta z manjšo minutažo. Ajdovke so se izkazale s kombinatorno igro, ki jih krasi že celoten jesenski del sezone, kar so nadgradile tudi z učinkovitostjo pred golom. Pred njimi je zimski premor, v katerem pa dekleta ne bodo počivala in se zavzeto pripravljala na nove preizkušnje.

Trener, Andi Mamić: “Sezono smo zaključili z zmago, kjer ni bil cilj doseči čim več zadetkov, ampak dati enakovredno časovno priložnost vsem igralkam, ter preizkusiti nekatera igralna mesta posameznic. Vemo, da imamo vrhunsko ekipo, ki letos “žanje”, kar smo zadnja 3 leta intenzivno “sejali” in prav je, da se tega punce zavedajo in v tem uživajo. Izziv nam predstavlja vključevanje igralk, ki so se ekipi kasneje priključevale in imajo manj trenažnega procesa za seboj, s tem seveda tudi manj igralnih izkušenj. Z rednim treniranjem in dodatnim delom doma, se ta razlika lahko dokaj hitro zmanjša, v par letih lahko celo izniči, zato upam, da bodo nadaljevale s to prizadevnostjo, ki jo trenutno imajo. Dejstvo je, da ima prvenstvo DU15 premalo tekem, s prekratkim igralnim časom, kar sem že poleti opozarjal na NZS, vendar posluha za dobrobit dekliškega nogometa v tem smislu, ni bilo. To bomo morali nadomestiti s ciklusom tekem v zimskem času. Vsekakor bomo nadaljevali s trenažnim ritmom, ki ga imamo, kar se tiče pa jesenskega dela tekmovalne sezone, lahko povem, da smo vsi trenerji ponosni na te punce, na osvojeno prvo mesto, ki pa je rezultat dobre prisotnosti na treningih, poslušnosti in ubogljivosti, ki je včasih še preveč očitna, predvsem pa vloženem trudu in želji po igranju nogometa. Vse to zaokroža res pozitiven ekipni duh in prijateljstvo med dekleti, zato ne dvomim, da bomo kakovost še dvignili.

Čestitke in pogumno naprej!

DU15

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 5. 11. 2023, 11.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Šentjernej – 12 : 2 (8 : 1)

⚽⚽⚽⚽⚽ Velišček

⚽⚽⚽ Abram

⚽⚽ Furlan

⚽ Mamić

⚽ Prezelj

Lea Krojs (V), Lara Mihelj, Ula Bratina, Ela Abram, Zoja Bratina, Ela Velišček, Julija Murovec, Vita Mamić, Veronika Furlan, Naja Rožič, Taja Zorn, Alja Mužina, Anneli Prezelj