Na finalnem turnirju lige deklet do 13 leta starosti sta se v velikem finalu na ajdovskem Mestnem stadionu srečali najboljši ekipi zahoda in vzhoda, gostje iz Radelj pa so bile uspešnejše od domačih Hčera burje.

V Ajdovščini se je za razvrstitev na najvišja mesta merilo 7 ekip (Primorje, Radlje, Pomurje, Radomlje, Krim, Cerklje in Trbovlje). Gledalci, med katerimi je bilo veliko navijačev gostujočih ekip, so lahko na mestnem stadionu spremljali veliko dobre nogometne igre in lepih potez, ter zagrizen boj za končno zmago.

V polfinalu so se merile ekipe Radelj in Krima, ter Pomurja in domačega Primorja. V prvem polfinalu so slavile Korošice, v drugem pa s tesno zmago domačinke po golu Ele Velišček. Tekmo za tretje mesto so dobile Beltinčanke, v velikem finalu pa sta si nasproti stali najboljši ekipi zahodne in vzhodne divizije.

Dvoboj so bolje začele Radljanke in sredi prvega polčasa tudi povedle. Hčere burje so nato vzpostavile ravnovesje, ter večkrat zapretile pred golom gostij, eno od akcij Ajdovk pa je še v prvem delu igre v izenačenje pretvorila odlična Ela Velišček. V drugem polčasu so domačinke poizkušale preiti v vodstvo, a bile v zaključkih akcij premalo natančne, kar so s hitrim protinapadom izkoristile gostje in pred koncem tekme ponovno povedle. Rdeče-črne so se nato na vse kriplje trudile rezultat izenačiti, a jim je pri tem zmanjkalo moči in časa, s čimer so se naslova državnih prvakinj pred številnimi navijači razveselile Radlje.

Trener Andi Mamič: “Ligaško sezono smo zaključili s finalnim turnirjem. Dekleta so dogodek vzela zelo resno, hkrati pa so si s tem naložila velik psihični pritisk, kar je imelo za posledico borbeno, po drugi strani pa nervozno in neučakano igro. V polfinalu je po obilici neizkoriščenih priložnosti prišlo do vodstva in končne zmage, v finalu pa, ob sicer manj priložnostih, do nesrečnega poraza, saj punce niso bile nadigrane iz strani nasprotnic. Porazi so sestavni del športa in prav je, da se jih dekleta naučijo konstruktivno sprejemati. To pomeni zavedanje, da se imajo še veliko za naučiti, čeprav jim za celotno sezono izrekam poklon za ves trud na treningih in kakovostne predstave na tekmah. Na viceprvakinje Slovenije smo lahko vsi ponosni, poudariti pa moram, da je končni produkt zasluga tudi od punc 2008 in nekaterih 2007, ki trenirajo z DU13 in delujejo kot ista ekipa, ki bo v prihodnosti ajdovski ženski nogomet predstavljala v Sloveniji in širše. Dolžan sem tudi zahvalo moji pomočnici Sari Ušaj, vsem sodelujočim v klubu, staršem in drugim podpornikom. Vemo, da je le nebo naša meja!”

Čestitke zmagovalkam, vsem ostalim ekipam, ter seveda našim Hčeram burje pod vodstvom Andija Mamiča in Sare Ušaj za izvrstno sezono polno lepih nogometnih trenutkov!

📸 Casarsa Tinta Foto Studio

DU13

🏆 Finalni turnir NZS

🏟 Ajdovščina, Mestni stadion

📅 4. 5. 2022, 16.00

⚔ POLFINALE: Primorje : Pomurje Beltinci – 1 : 0

⚔ FINALE: Primorje : Radlje – 1 : 2

👥 Krojs (V), Škodnik (V), Mihelj, Mamić, Bratina, Murovec, Kalin, Abram, Coraci Starc, Velišček, Zorn, Casarsa

KONČNA LESTVICA LIGE DU13 NZS

🥇 Radlje

🥈 Primorje

🥉 Pomurje

4⃣Krim

5⃣Cerklje

6⃣Radomlje

7⃣Trbovlje