Naše starejše deklice so na domačem igrišču potrdile vlogo favoritinj in dobro formo pretvorile v lepo zmago nad ljubljansko Olimpijo (5:0).

Mlade Ajdovke so se po porazu v Radomljah hitro pobrale in na domačem igrišču dokazale, da sodijo v sam vrh lige deklet do 15 let. Pred domačimi gledalci so pokazale veliko nogometnega znanja in kombinatorne igre, ki so jo nadgrgadile s petimi zadetki v gostujoči mreži, za katere so v polno merile Ela Velišček, Vita Mamič, Anais Žvab in Sara Vegelj 2x.

Trener Andi Mamič: “V idealnih vremenskih in igralnih pogojih smo tekmo odprli s hitrim zadetkom, kateremu je sledil niz stoprocentnih priložnosti, kar pomeni, da imamo še veliko rezerv pri realizaciji. Naša igra je bila sicer dinamična, z izrazito posestjo žoge, kar nam je prineslo tudi kasnejše zadetke. Pohvale igralkam za pristop in delo na treningih ta teden, tekma pa je bila “manifestacija” vsega kar vsi skupaj vlagamo. Tudi igralke, ki niso v kombinaciji za tekmo, dajejo svoj doprinos in skupaj z ekipo napredujejo, zato verjamem, da bomo uspešni tudi v prihodnje.

Čestitke in odločno naprej!

Naslednja preizkušnja mlade Hčere burje čaka v soboto, 12.11, z gostujočo tekmo s Cerkljami.

DU15

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 6. 11. 2022, 11.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Olimpija – 5 : 0 (3 : 0)

⚽⚽ Vegelj S.
⚽ Velišček
⚽ Mamić
⚽ Žvab

👥 Škodnik (V) (Bratina), Štolfa L., Abram (Bratina Z.), Mamič (Coraci Starc), Lukežič (Žvab), Velišček, Mihelj (Kalin), Hvala, Vegelj S. (Murovec)