Ajdovske nogometašice do 15 let so nedeljo domačem igrišču s poletno in borbeno igro slavile nad odličnimi gostjami iz Koroške (4:2).

Naše starejše deklice so se v prvi tekmi lige za prvaka merile z vedno neugodno ekipo Radelj. Korošice so svojo kakovost že večkrat dokazale tudi v dvobojih z našimi selekcijami, kar je ajdovskim nogometašicam služilo kot dodatna motivacija za dosego želenega cilja. Gostje so srečanje sicer bolje odprle in hitro povedle, a so se Ajdovke nato zbrale in na odmor z goloma Julije Murovec in Ele Velišček odšle z minimalno prednostjo. V drugem delu igre so rdeče-črne nadaljevale z napadalno igro in prek Ele Abram prišle do še izdatnejše prednosti. Sredi drugega dela igre so se gostje ob odločnejšem pritisku ponovno približale na vsega gol zaostanka, a je nato Sara Vegelj pred zaključkom srečanja poskrbela za novo prednost z dvema zadetkoma razlike, ki se je izkazala tudi za končen rezultat srečanja in obenem veliko in zasluženo zmago naših nogometašic.

Trener Andi Mamić: “Tekma je bila predvsem dobra izkušnja za igralke, ki so z imele tokratnimi nasprotnicami od prej slabe rezultatske izkušnje. Bistvena razlika z drugimi tekmami je tokrat bila, da smo v fazi, ko smo izgubljali proti na papirju močnejši ekipi, uspeli preobrniti stanje na igrišču ne samo v rezultatskem smislu, temveč tudi s samo igro. Vmes se je pojavilo tudi eno negativno obdobje v igri, v katerem so nekatere igralke pokazale premalo odločnosti, borbe in agresivnosti, da bi lahko proti tako močni ekipi kot so Radlje tekmo mirno pripeljali do konca. Upam, da so se glede tega naučile nekaj novega. Absolutno pa je potrebno celotno ekipo pohvaliti za dominacijo, kombinatoriko in stabilnost proti zares kvalitetni ekipi.

Naše nogometašice že v nedeljo čaka nova preizkušnja, v kateri se bodo v nedeljo ob 11.00 v gosteh merile s Trbovljami.

Čestitke in pogumno naprej!

DU15

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 7. 5. 2023, 14.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Krim – 4 : 2 (2 : 1)

⚽ Murovec

⚽ Velišček

⚽ Abram

⚽ Vegelj S.

👥 Bratina J. (V) (Rupnik) Velišček (Murovec), Štolfa L., Coraci Starc (Abram), Mamič (Bratina Z.), Vegelj S., Mihelj, Lukežič (Žvab), Hvala (Kalin)