Radomeljski športni park je pretekli vikend gostil že 9. tradicionalni UKI Cup, na katerem se je tokrat predstavila selekcija Primorje do 13 let.

Mlade hčere burje, ki jih je ob odsotnosti glavnega trenerja Andija Mamiča z roba igrišča vodila njegova pomočnica, Sara Ušaj, so turnir 14 ekip začele zelo poletno, saj so v predtekmovanju suvereno opravile z vsemi tremi preizkušnjami in se tako zanesljivo uvrstile med najboljših 8 moštev.

Tudi izločilni boji so se za Ajdovke pričeli sanjsko, saj so v četrtfinalu iz tekmovanja izločile avstrijske predstavnice SC Brunn. V polfinalu pa se je nalet naših deklet na žalost končal, saj so se kasnejše zmagovalke turnirja NŠ Radlje izkazale za premočnega nasprotnika in si tako priborile zasluženo napredovanje. V tekmi za tretje mesto so nato po dobrem prvem polčasu rdeče-črne v drugem delu nekoliko popustile, kar so nasprotnice iz Beltincev znale izkoristiti in tako prišle do stopničk.

Trenerka Sara je bila s predstavami svoje ekipe upravičeno zadovoljna:
“Puncam najprej čestitam za osvojeno 4. mesto. Sama menim, da smo lahko z rezultatom zadovoljni, saj je 4. mesto od 14 ekip lep dosežek. Punce so tekme v skupinskem delu vzele resno. Prikazale so veliko lepih akcij in zaključkov, ter tudi borbenih obramb. Žal pa se nato ni izšlo po naših željah v razvrstitvenem delu. Punce so bile sprva zelo razočarane, ampak je vsaka stvar za nekaj dobra. Vem, da se bodo še naprej trudile in pridno trenirale, da prikažemo na naslednjem turnirju še boljše predstave. Najpomembneje pa je, da si punce res želijo igranja nogometa, da v igri uživajo. Res sem vesela, da jih lahko pri tem spremljam.”

Čestitke organizatorjem za ponovno brezhibno izpeljan največji dekliški turnir v državi, vsem sodelujočim ekipam za njihove predstave, ter seveda našim dekletom za izvrstno zastopanje našega kluba! Pogumno naprej! ❤🖤

DU13

🏆 UKI CUP 2022

🏟 Radomlje

📅 05. 03. 2022

🟡 Predtekmovanje
Trbovlje : Primorje – 0 : 3

Brunn 1 : Primorje – 1 : 10

Primorje – Istra Žute – 3 : 1

🟡 Četrfinale

Primorje – Brunn 2 – 4 : 0

🟡 Polfinale

Primorje : Radlje – 1 : 4

🟡 Za 3. mesto

Pomurje Beltinci B : Primorje – 3 : 1

👥 Nastopile so:

Ela Velišček, Vita Mamić, Lara Mihelj, Ela Abram, Julija Murovec, Taja Zorn, Lea Krojs, Julija Škodnik in Lien Coraci Starc