Koprska Bonifika je v soboto gostila prvi Obala Girls Cup za deklice do 13 in 11 let, katerega sta se udeležili tudi selekciji mladih Hčera burje. Naše najmlajše so se na turnirju odlično odrezale, prikazale številne lepe predstave, predvsem pa uživale v nogometni igri. Za večino igralk selekcije DU11 je bilo to sploh prvo srečanje s tekmovalno stranjo nogometa, svoj debi pa so opravile z odliko. Selekcija DU13 je bila obenem zelo uspešna tudi po rezultatski plati, saj se je njen zmagoviti pohod zaustavil šele v velikem finalu, obenem pa je Ela Velišček prejela tudi nagrado za najboljšo posameznico turnirja.

Trenerka Sara Ušaj: “Turnir na Bonifiki je našim najmlajšim omogočil prve nogometne nastope. Za punce so bile to prve tekme življenja in reči moram da so se odrezale odlično in zelo odgovorno. Kljub začetnih višjim porazom so nato prikazale super akcije in borbe, za kar so bile nagrajene s svojo prvo zmago. Veseli me, da se ne bojijo igrat, da si žogo podajajo in tudi zabijajo gole. Res velike pohvale vsem mlajšim puncam! Zahvale gredo pa tudi Zoji Fras, članici našega kluba za odlično vodenje naših najmlajših.

Ekipa punc do 13 let je že med prvenstvom prikazala, da znajo igrati lep nogomet. Na tekmah so prikazale veliko borbe in želje, nogometnih akcij in zaključkov na gol, nenazadnje pa tudi kar nekaj golov. Z vsem tem smo prišli do velikega finala, kar ni kar tako. Kljub temu, da smo večino tekme bile boljše nasprotnice, prikazale več akcij, imele ogromno možnosti za zadetek pa smo po lastni napaki prejele gol in tako dosegle končno 2. mesto. Kljub malo slabi volji igralk, jim nimam kaj očitati saj so igrale res dobro! Velike čestitke celotni ekipi, posebej pa naši kapetanki Eli Velišček, ki je osvojila nagrado za najboljšo igralko! Čestitke obema ekipama, ponosna sem na vsako posebej in gremo naprej z nabiranjem novega nogometnega znanja.

Čestitke organizatorjem za izvrsten turnir in še veliko tovrstnih lepih dogodkov želimo!

FOTO: Casarsa Tinta Foto Studio

DU13

🏆 Turnir | Obala Girls Cup 22

🏟 ŠC Bonifika, Koper

📅 19. 11. 2022, 09.00

👥 DU13 Julia Škodnik, Ula Bratina, Anneli Prezelj, Ameli Casarsa, Neli Slejko, Taja Zorn, Naja Rožič, Ela Velišček

👥 DU11 Maša Rustja, Roza Černigoj, Nastja Herega, Klara Bratina, Eliza Virant, Žanin Eržen