Ajdovske članice so zadnje dejanje v jesenskem delu sezone opravile z odliko in na zimski premor odhajajo z lepo zmago nad Krimom (4:1).

Pregovorno silovita ajdovska burja se je po treh dneh močnega pihanja umirila in v petkovem večeru glavno besedo prepustila Hčeram burje in ekipi Krima iz Ljubljane. Rdeče črne so dvoboj bolje odprle in povedle prek Julije Poplašen, po napaki na sredini igrišča pa gostjam ponudile priložnost za izenačenje, ki so jo le-te izkoristile in izid poravnale. Kljub šoku so se Ajdovke zbrale in do konca polčasa z goloma Julije Poplašen in Gaje Bizjak stvari postavile na svoje mesto. V drugem polčasu je piko na i s čudovitim zadetkom z roba kazenskega prostora postavila Vita Dodič. Kljub veliko priložnostim se rezultat do konca ni več spremenil in tako se naša dekleta na zimsko pavzo podajajo z lepo in zasluženo zmago.

Trener Jan Polanc: “Po težkem porazu na Ptuju sem se malo bal reakcije deklet na tej tekmi. Kljub temu da prva polovica prvega polčasa ni šla ravno po planu, smo le-tega dobili z lepo prednostjo. Med polčasom sem dekletom dejal da se moramo umiriti, igrati bolj potrpežljivo z več mirnosti. To smo v drugem polčasu realizirali, igrali z veliko posesti. Žal mi je le, da nismo realizirali več priložnosti za zadetek, saj smo si jih ustvarili kar precej. Kljub vsemu čestitke dekletom za zmago, sigurno je dosti lepši občutek oditi na zimski premor z zmago!

Pred našimi članicami je torej daljši tekmovalni premor, ki pa ga bodo dekleta izkoristila za čim boljšo priprave na spomladanske izzive!

SŽNL Triglav zdravje

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 02. 12. 2022, 20.00

⚔ Primorje Gaia Naturelle : Krim – 4 : 1 (3 : 1)

👥 Stjepanović (V), Dodič, Fras, Ušaj, Bremec (Jerkič), Bajec (Pavlin), Poplašen, Bizjak, Ferjančič, Žbogar Fajt (Kiralj), Capuder