Ajdovska članska ekipa je v tekmi s Ptujčankami še drugič v spomladanskem delu prvenstva zasluženo slavila na Mestnem stadionu v Ajdovščini (5:0).

Sončno in toplo pomladansko vreme je na tribune Mestnega stadiona v Ajdovščini privabilo lepo število gledalcev, ki so lahko spremljali gledljivo in napadalno igro domače ekipe. Hčere burje so tekmo z gostjami iz najstarejšega slovenskega mesta začele izvrstno in že v prvi minuti srečanja povedle po lepi podaji Julije Poplašen in sijajnem strelu Laure Škvorc. V nadaljevanju prvega dela igre so domačinke nekoliko popustile v intenziteti napadov, kljub temu pa so si pripravile še nekaj zrelih priložnosti za zadetek. Pred odhodom na odmor so tako zadele še enkrat, globinsko podajo Špele Bremec je v svoj drugi zadetek v sezoni pretvorila Nika Čefarin. Med polčasom so na igrišče stopila mlada dekleta ajdovske nogometne šole in se v dveh revijalnih tekmicah predstavila zbranemu občinstvu, ki jih je znalo nagraditi z bučnim aplavzom.

V drugem polčasu smo spremljali nadaljevanje naporov Ajdovk po povišanju vodstva, ki pa je prišlo šele v 70. minuti srečanja. Dolgo podajo Barbare Kralj je lepo kontrolirala najboljša strelka ekipe, Julija Poplašen, in zanesljivo zadela v spodnji desni kot gostujočih vrat. Ista igralka je še drugič zadela le nekaj minut pozneje, ko je v nov zadetek pretvorila premeteno izvajanje prostega strela kapetanke Gaje Bizjak. V enem od novih nevarnih napadov je gostujoča branilka v kazenskem prostoru nepravilno ovirala Barbaro Kralj in sodnik je pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzela prav izkušena vezistka a bila v svojem poskusu premalo odločna in odlična gostujoča vratarka je njen strel ubranila. Kraljeva se je za svojo zgrešeno priložnost odkupila le nekaj minut kasneje ko je lepo ekipno akcijo in asistenco Poplašnove pretvorila v svoj prvenec v rdeče-črnem dresu.

Trener, Peter Kristan: “Lahko smo zadovoljni s končnim rezultatom in na določene trenutke s samo igro. Lepo smo držali posest žoge v naših nogah in tako nasprotniku onemogočali, da bi razvil svojo igro. Veliko rezerve pa smo imeli v sami dinamiki igre, kjer smo se na trenutke preveč spustili na nivo nasprotnika. Čestitam puncam za zmago in vsem navijačem, ki so nas prišli spodbujat.

Čestitke in pogumno naprej!

SŽNL Triglav zdravje
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 Mestni stadion, Ajdovščina
📅 17. 03. 2024, 13.00
⚔ Primorje Gaia Naturelle : Ptuj – 5 : 0 (2 : 0)
⚽⚽ Poplašen
⚽ Čefarin
⚽ Škvorc
⚽ Kralj

👥 Vrhovnik (V) (Đurić), Dolenšek, Čefarin (Kučič), Ljubič (Breščak), Markočič, Poplašen, Bizjak (K), Tanjić (Vegelj), Kralj, Bremec, Škvorc
/ Capuder, Dodič