+386 40 383 168 info@znkprimorje.si

Ajdovska članska ekipa je v nedeljo gostovala v Ljubljani na Kodeljevem in v zanimivi tekmi slavila nad domačim Krimom (1:3).

Hčere burje so tekmo pričele motivirane in z željo po lepi nogometni predstavi. V prvem polčasu je igro Ajdovk zaznamovala živčnost, ki je pripeljala do številnih tehničnih pomanjkljivosti in izgubljenih žog. Kljub raztrgani igri so gostje dokaj prepričljivo držale vajeti igre v svojih rokah in tudi povedle z zadetkom prve strelke ekipe, Julije Poplašen. Tik pred koncem polčasa so gostiteljice izenačile po uspešno izvedenem prostem strelu in ekipi sta na odmor odšli poravnani.

V nadaljevanje tekme so Krimovke krenile odločneje in parkrat resneje zapretile na polovici Ajdovk, ki pa so s čvrsto obrambo ohranile mrežo nedotaknjeno. Na drugi strani so bile za svojo vztrajnost nagrajene po zadetku Gaje Bizjak po predložku s kota, zmago pa je z lepim strelom in hkrati s svojim prvencem v rdeče-črnem dresu tik pred koncem tekme potrdila Laura Škvorc. Z novo zmago Ajdovke zasedajo 5. mesto na lestvici in za četrtimi Radomljami ob tekmi več zaostajajo zgolj za točko.

Trener, Peter Kristan: “Veseli smo, da smo v Ljubljani osvojili vse tri točke, kar je bil tudi naš primarni cilj. Malo manj pa smo lahko zadovoljni z igro, ki smo jo prikazali. Čaka nas še veliko dela, da bomo dosegli želeno stopnjo pripravljenosti in taktične zrelosti. Smo pa na dobri poti in sem ponosen na punce za njihov trud in željo po napredovanju. Čestitke tudi Krimu za prikazano borbenost in igro.

Pogumno in odločno naprej!

SŽNL Triglav zdravje

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠP Kodeljevo, Ljubljana

📅 5. 1. 2023, 14.00

⚔ Krim : Primorje Gaia Naturelle – 1 : 3 (1 : 1)

⚽ Poplašen

⚽ Bizjak

⚽ Škvorc

👥 Vrhovnik (V), Ferjančič, Čefarin (Ljubič), Markočič (Škvorc), Tanjić (Steklačič), Poplašen, Capuder (K), Bizjak, Dodič, Vrhovnik, Kličič (Fras)