Ajdovske kadetinje so uspešno sezono danes zaključile s tekmo v Radomljah, kjer so ob koncu srečanja gostiteljicam čestitale za novo zmago (3 : 0) in hkrati več kot zasluženo osvojeni naslov državnih prvakinj.

V prvem polčasu so se Hčere burje enakovredno kosale z novimi državnimi prvakinjami. Spremljali smo zelo dinamično tekmo, domačinke so bile v zaključkih akcij nevarnejše, vodstvo pa jim je ob koncu polčasa preprečil okvir vrat. Ekipi sta na odmor tako šli z začetnim rezultatom.

Ob polčasu so Radomljanke opravile tri menjave in še dvignile nivo svoje igre, ter kmalu povedle. Ajdovke se niso predale in poizkušale z agresivno igro priti do svojih priložnosti, vendar bile pri tem premalo konkretne. Do konca tekme so igralke v rumenih dresih zadele še dvakrat in tako potrdile svojo premoč v letošnji sezoni, v kateri niso oddale niti točke!

Čestitke Radomljam za zmago in zaslužen naslov prvakinj, prav tako pa velika pohvala Hčeram Burje za borbo na današnji tekmi in super sezono v kateri so osvojile odlično tretje mesto!

Trener Jan Polanc: “Tekmo smo odprli zelo odločno in z visokim pritiskom Radomljam povzročali precej težav pri gradnji napada. Prvi polčas smo odigrali res dobro, žal pa je v drugem delu igre prišla do izraza individualna kakovost domačink, ki so dosegle tri zadetke in zasluženo slavile. Dejstvo je, da gre za zares izvrstno ekipo, veseli pa me, da so danes moja dekleta pokazala, da lahko vsaj približno igrajo na podobnem nivoju. Čestitke Radomljankam za zmago in osvojeno prvenstvo, več kot zasluženo! Seveda pa bi čestital tudi svojim dekletom za pokazano na današnji tekmi in končno tretje mesto v prvenstvu, kar je stopnička višje od lani in s tem smo in moramo biti zadovoljni!

Zadnja tekma letošnjega prvenstva pa je ob tem pomenila tudi zadnjo tekmo v mladinski konkurenci za naša dekleta letnika 2005, ki se tako že v prihodnji sezoni podajajo v članske vode. Lia Bajec, Julija Poplašen, Zoja Fras, Lija Mikuž, Nina Breščak in Vita Dodič, hvala za vaše zastopanje klubskih barv v mladinskih kategorijah in veliko uspeha ter športnega zadovoljstva tudi v članski konkurenci!

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Radomlje

📅 28. 5. 2022, 11.00

⚔ Radomlje : Primorje Ajdovščina – 3 : 0 (0 : 0)

👥 Hojnik (V), Abramič (Breščak Ž.), Fras, Poplašen, Ljubič (Štolfa), Lakovič, Markočič (Jahaj), Tanjić (Mikuž), Bremec (Breščak N.), Iavarone, Dodič

/ Bajec