+386 40 383 168 info@znkprimorje.si

Hčere burje so z odliko opravile prvo preizkušnjo v novi sezoni in se v dvoboju s Krimom veselile lepe zmage (3:0).

Ajdovke so v srečanje krenile silovito in si v prvih petih minutah srečanja priigrale 2 zadetka prednosti. Najprej je po lepi ekipni akciji in asistenci Sare Ljubić v polno merila Gaja Bizjak, par minut kasneje pa je po predložku Zoje Fras vodstvo povišala Julija Poplašen. Začetni nalet domačink je zatem nekoliko popustil, kljub temu pa so slednje dobro nadzirale potek srečanja in si ob tem priigrale še nekaj zrelih priložnosti za zadetek, ki pa so žal ostale neizkoriščene,

Podobno zgodbo smo lahko spremljali tudi v nadaljevanju igre. Ajdovke so sicer v svojih napadalnih ambicijah nekoliko popustile, obenem pa poskušale s kombinatorno in preudarno igro omejiti napade gostij. Ob koncu srečanja je sodnik srečanja po prekršku nad novinko v zasedbi Ajdovk, Dašo Dolenšek, pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je v svoj drugi zadetek na tekmi in obenem končni rezultat zanesljivo pretvorila Gaja Bizjak.

Pomočnik trenerja, Luka Kompara: “Tekmo smo pričeli sanjsko, bolje skoraj ne gre. Morda nas je prav začetni uspeh nekoliko presenetil in uspaval, saj smo v nadaljevanju srečanja v svojih napadih nekoliko popustili, čeprav smo si želeli zadeti še večkrat. Kljub temu menim, da smo tekmo s kombinatorno in požrtvovalno igro dobro kontrolirali ter na koncu tudi zasluženo slavili. Čestitke igralkam za prve tri točke v novi sezoni!

Svoj debi za Hčere burje so zabeležile Nami Tanjić, Daša Dolenšek, Taja Vrhovnik in Nika Čefarin. Čestitke in veliko lepih trenutkov v rdeče-črnem dresu!

SŽNL Triglav zdravje

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 20. 08. 2023, 18.30

⚔ Primorje Gaia Naturelle : Krim – 3 : 0 (2 : 0)

👥 Stjepanović (V) (Vrhovnik Ta.), Dodič, Bizjak, Fras (Jerkič) Dolenšek, Ferjančič (Čefarin), Capuder (K), Tanjić (Breščak), Bremec (Vrhovnik Ti.), Poplašen, Ljubič