Mlade ajdovske nogometašice so do 15 let v preteklem tednu odigrale kar dve izjemno težki tekmi proti nasprotnicam iz Prekmurja in Koroške. Najprej so v četrtek na gostovanju pri ekipi Mure za las izgubile (2:1), v nedeljo pa se po odlični predstavi veselile nove zmage nad ekipo Radelj (0:4).

Na četrkovem gostovanju v Bratoncih so naša dekleta moči merila z Muro in se po napeti tekmi domov vrnila z minimalnim porazom. Hčere burje so izgubljeni tekmi pokazale veliko željo po igri nogometa in s tem nakazale smer iskanja nove priložnosti za skok na vrh prvenstvene lestvice.

Trener, Andi Mamić: “Na težkem gostovanju smo odigrali pod svojimi sposobnostmi. Predvsem so nas nasprotnice nadvladale v agresivnosti, kar mora biti šola za naprej. Izgovorov za slab rezultat je lahko veliko, ampak mi moramo iskati težave pri sebi, ne glede na dejstvo, da so punce utrpele precej zelo grdih prekrškov. Enostavno se moramo privaditi in znati odreagirati tudi na vložke, ki so kdaj nemoralni ali nerazumni. Tu mislim tudi na nabijanje žoge brez cilja razvijanja nogometne igre, to je enostavno problem slovenskega dekliškega nogometa, ki ni samo stvar posameznega kluba, saj so usmeritve modernega nogometa jasne. Mi gremo seveda naprej v nove zmage, predvsem pa z zavedanjem, da igramo najboljši nogomet v državi, ne glede na to, da rezultat kdaj izostane.”  

DU15
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 Bratonci
📅 16. 05. 2024, 17.00
⚔ Mura : Primorje Ajdovščina – 2 : 1 (1 : 0)

👥 Rupnik (V) (Krojs), Vegelj S., Abram, Mihelj (Bratina U.), Velišček, Murovec, Furlan (Štolfa B.), Mamić (Bratina Z.), Hvala

_______________________________________________________

V nedeljo so se Hčere burje odpravile na dolgo gostovanje v Radlje ob Dravi kjer so po četrtkovem porazu nujno potrebovale dober odgovor in nove tri točke v lovu na najvišje mesto na lestvici. Odziv deklet je bil odličen, saj so s kombinatorno igro nadzorovale potek srečanja in zasluženo slavila nad neugodnimi tekmicami.

Trener, Andi Mamić: “Na zahtevnem gostovanju smo uspeli tekmo popolnoma nadzorovati, ne glede na to, da smo drugi gol kar dolgo čakali. Punce so se večinoma držale dogovorov, vseeno pa nekaterim manjka predvsem odločnosti za prikaz vsega kar znajo. Še imamo rezerve in nadaljevali bomo z iskanjem le-teh. Pohvale za nekaj odličnih akcij in seveda za suvereno zmago!

DU15
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 Radlje ob Dravi
📅 19. 05. 2024, 11.00
⚔ Radlje : Primorje Ajdovščina – 0 : 4 (0 : 2)

👥 Rupnik (V) (Krojs), Vegelj S., Abram, Mihelj (Bratina U.), Velišček, Murovec, Furlan (Štolfa B.), Mamić (Bratina Z.), Hvala

DU15 na tekmi z Muro v Bratoncih