Ajdovske članice so v četrtfinalu pokala ŽNL na domačem igrišču pričakale gostje iz Radomelj, ki so upravičile vlogo favoritinj in zasluženo napredovale v polfinale (2:4).

Rumena zasedba je na igrišču prevladovala od prve do zadnje minute, ter si pri tem pripravila tudi obilo lepih priložnosti za zadetek, ki pa so na srečo domačink večinoma ostale neizkoriščene. Hčere burje so se osredotočile na obrambni del nalog in čakale na svoje priložnosti prek protinapadov, pri čemer so v večjem delu tekme uspele ohraniti visok nivo koncentracije in discipline v igri. Gostje so vodstvo prevzele že takoj v uvodu v tekmo, kar pa rdeče-črnih ni uspavalo, saj so po lepo izpeljanem protinapadu izid izenačile že v naslednji akciji, potem ko je izvrstno globinsko podajo Špele Bremec v zadetek pretvorila hitra Lara Ferjančič. Po izenačujočem zadetku so se napadi Radomljank nadaljevali, za kar so bile gostje nagrajene z minimalnim vodstvom ob polčasu.

V drugem delu igre je ritem igre nekoliko padel, kljub temu pa so gostje ob številnih priložnostih še dvakrat našle pot mimo sicer zelo razpoložene vratarke Ajdovk Monike Stjepanović. Končni izid srečanja je v 91. minuti tekme s čudovito izvedenim prostim udarcem po prekršku nad Gajo Bizjak postavila domača kapetanka Marija Capuder, ki je tako na najboljši možen način kronala pogumno predstavo svoje ekipe.

Trener Jan Polanc: “Mislim, da smo odigrali solidno tekmo. Pred tekmo sem dekletom dejal, da poskušamo odpraviti napake iz prve prvenstvene tekme z Ljubljano, kar smo deloma tudi uresničili. V prvem polčasu smo sicer ponovno prejeli dva gola po naši krivdi, smo pa po prvem golu znali odgovoriti in zadeli tudi sami. V drugem polčasu je ritem igre nekoliko padel, tako da smo potem prejeli še dva zadetka, v končnici tekme pa še enkrat tudi sami zadeli s prostega strela, kar pa je bilo na koncu premalo za kaj več kot časten poraz. Puncam bi čestital za borbo in odnos in mislim, da če bomo nadaljevali v takem ritmu in s takim trudom tudi rezultati ne bodo izostali.

Naslednja ligaška preizkušnja Hčere burje čaka v nedeljo, 28. 8. ob 17.00, ko se bodo v Ljubljani merile z ekipo Krima.

SŽNL Triglav zdravje

🏆 Pokalna tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 24. 8. 2022, 17.00

⚔ Primorje Gaia Naturelle : Ljubljana – 2 : 4 (1 : 2)

👥 Stjepanović (V) (Bric), Dodič, Bizjak, Jerkič (Bajec), Bucik, Bremec, Poplašen, Fras (Kiralj), Ušaj, Ferjančič, Capuder