Po dolgem zimskem premoru se v soboto, 18. 3. ob 15.30, na nogometne zelenice vrača tudi naša članska ekipa, ki se bo v prvem krogu spomladanskega dela prvenstva na domačem igrišču pomerila z gostjami iz Cerkelj. Tekmo si boste lahko v živo ogledali na Mestnem stadionu v Ajdovščini ali v neposrednem prenosu na televiziji Planet TV 2.

Pred tekmo nam je svoje misli pred nadaljevanjem prvenstva zaupal trener ekipe, Jan Polanc.

Kako so potekale priprave na nadaljevanje prvenstva?
Priprave smo opravili bolj ali manj po planu, nekaj težav so nam povzročale poškodbe in bolezni, vmes pa nam je malo ponagajala tudi “Ajdowska burja”. Odigrali smo tudi štiri prijateljske tekme, od tega eno mednarodno. Trenutno smo v sklepnem delu priprav, upam da bomo lahko do konca nemoteno trenirali v čim večjem številu. Želel bi si, da do pričetka spomladanskega dela pozdravimo vse poškodbe ter bolezni in tako vstopimo v tekme optimalno pripravljeni.

Kakšna so pričakovanja pred spomladanskim delom?
Spomladanskega dela se sam zelo veselim, saj se liga po dveh krogih razdeli na dva dela, tako da bomo skoraj vse tekme spomladi igrali proti tekmecem, katerim smo konkurenčni. Vseeno pa ni nobenega zagotovila za točke, saj bomo morali kljub temu na igrišču vsako tekmo oddelati maksimalno, le tako se bomo lahko nadejali ugodnega rezultata. Stremimo k temu, da zadržimo 6. mesto na lestvici, katero zasedamo trenutno, imamo pa tihi cilj: 5. mesto, katero trenutno zasedajo naše sobotne tekmice iz Cerkelj. Menim, da bo uvodna tekma izrednega pomena za nadaljevanje pomladi, saj v primeru zmage lahko Cerkljanke ogrozimo v boju za končno peto mesto!

Kakšna je sestava ekipe pred prvo tekmo?
V zimskem prestopnem roku so nas zapustile Ksenija Marolt, Zoja Čebokelj ter Julija Poplašen. Ekipi bomo spomladi v popolnosti priključili vse letnice 2006, ki jeseni še niso igrale za člansko ekipo, tako da menim da ekipa ostaja približno enako kakovostna in številčna kot jeseni.

Kje leži največji potencial oz. dodana vrednost ekipe?
Ekipa ima potencial, vendar bomo le-tega mogli bolj in redno razvijati na treningih. Sam bi rekel, da imamo dosti kvalitete v sicer izredno mladi ekipi, manjka pa nam kvantitete. Kot veliko drugih klubov v ligi se soočamo z majhnim številom igralk in vsak manjko se nam zelo pozna na igrišču, tako pri izvedbi samih treningov, kot tudi na tekmah. Kljub temu se ne predajamo, nekatera dekleta moram zelo pohvaliti za delo na treningih, odnos do kluba in dresa. Upam, da bo v prihodnje takih deklet čim več, kajti prav one menim da so dodana vrednost tej ekipi!

Vabljeni na Mestni stadion v Ajdovščini v podporo Hčeram burje!

Primorje Gaia Naturelle 🆚 Cerklje

📆 sobota, 18.3.23

⏰ 15.00

🏟 Mestni stadion Ajdovščina