Ajdovske članice so se na domačem igrišču po robu postavile serijskim državnim prvakinjam, ki so še enkrat več prikazale svojo napadalno moč in zasluženo visoko slavile (1 : 15).

Domačinke so v tekmo vstopile nezbrano in zaspano, kar so gostje hitro pretvorile v visoko vodstvo in že po prvem polčasu vodile za 9 zadetkov. V drugem delu igre so naše igralke zaigrale nekoliko pogumneje, kljub temu pa se Pomurke v svojih napadih niso dale motiti in vodstvo do konca tekme še obogatile. Častni zadetek za Hčere burje je pred koncem tekme iz prostega strela dosegla kapetanka Marija Capuder. Tik pred zaključkom srečanja je drugi karton na tekmi prejela novinka v vrstah rdeče-črnih, Senada Muratović, ki bo tako izpustila prihajajočo preizkušnjo svoje ekipe.

Trener Andi Mamič: “V tekmo so šle punce preveč sproščeno, da ne bi ekipa prvakinj v par minutah prišla do visoke prednosti. Prvi polčas je bil odigran na tako nizkem nivoju, da ga nima smisla analizirati – punce so definitivno sposobne več, kljub dejstvu, da je bila ekipa zelo oslabljena. V drugem delu so pokazale nekaj več želje, vtis so deloma popravile in na trenutke je bilo videti, da lahko nudijo dostojen odpor tudi tako kvalitetnim ekipam kot je Pomurje, če je le v glavah 100% odločenost. Po tem krogu nas čakata 2 prosta vikenda, vmes pa bo potrebno dvigniti nivo pripravljenosti, upam, da tokrat v bolj popolni zasedbi kot do sedaj.

Pred našimi članicami je reprezentančni premor, zatem pa sledi gostovanje v Ljubljani pri Krimu.

SŽNL

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Ajdovščina, ŠC Police

📅 3. 4. 2022, 15.00

⚔ Primorje Gaia Naturelle : Pomurje Beltinci – 1 : 15 (0 : 9)

⚽ Capuder

👥 Bric (V), Breščak, Bizjak (Kiralj), Muratovič, Gruntar, Capuder, Bajec, Fras, Ušaj, Ferjančič, Pavlin

/ Rumpler