Ajdovske članice se z najdaljšega in najzahtevnejšega gostovanja v sezoni vračajo z visokim porazom (0:10), a dvignjenih glav.

Hčere burje so k aktualnim prvakinjam dopotovale oslabljene, a z željo po čim boljši igri. Murašice so od prve do zadnje minute srečanja narekovale ritem igre in si obenem priigrale številne priložnosti za zadetek, k čemur priča tudi visok končni rezultat in zaslužena zmaga gostiteljic. Na drugi strani so Ajdovke prežale na priložnosti iz protinapadov in skušale s preudarno in odločno igro v obrambi zaustaviti čim več domačih akcij, kar jim je na trenutke sicer uspevalo, a premalo za aktivnejši rezultat.

Pomočnik trenerja, Luka Kompara: “V Bratonce smo prišli z željo po igranju nogometa in mislim, da smo pokazali, da si želimo igrati nogomet tudi proti ekipam, ki so v tem trenutku še vedno za razred ali dva boljše od nas. Domačinke so dokazale svojo kakovost, kljub temu pa menim, da smo lahko z marsičem videnim v naši igri zadovoljni. Delamo naprej, prišle bodo namreč tekme na katerih bomo izkušnje s teh težkih preizkušenj znali obrniti v svoj prid, v to sem prepričan.“

Svoj debi za Hčere burje so tokrat zabeležile Laura Škvorc, Ajda Kličić in Patria Steklačič. Čestitke in veliko lepih trenutkov v rdeče-črnem dresu!

📸 ŽNK Mura Nona | Boštjan Rous Photography

SŽNL Triglav zdravje

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Bratonci

📅 27. 08. 2023, 11.00

⚔ Mura Nona : Primorje Gaia Naturelle : – 10 : 0 (6 : 0)

👥 Stjepanović (V), Kličič, Bizjak, Fras, Dolenšek, Čefarin, Capuder (K), Breščak (Škvorc), Bremec, Steklačič, Ljubič