Mlade ajdovske nogometašice do 15 let so v nedeljo na gostovanju v Kidričevem prišle do nove zmage (0:3), in se tako s samozavestjo zazirajo v nedeljsko tekmo z Muro, ki bo odločila o končnem zmagovalcu letošnjega prvenstva.

Hčere burje so se na gostovanje pri Aluminiju podale samozavestne in odločene potrditi borbo za končno zmago v prvenstvu. Kljub nekoliko nižji realizaciji priložnosti so s kombinatorno igro uspele streti odpor žilavih Štajerk in se pred zadnjo tekmo z Muro utrdile na vrhu prvenstvene razpredelnice.

Trener, Andi Mamić: “Predzadnja tekma je zahtevala polno angažiranost in igralke so to večinoma upoštevale. Statistično dobra tekma, največ rezerv je bilo danes v realizaciji. Punce so zelo kritične do sebe in to ni slabo, saj smo v fazi učenja in trud je najpomembnejši dejavnik uspeha. Morajo pa poleg samokritike znati ceniti tudi svojo kakovost, ki je nesporna. Torej pred nami je še zadnja ovira, mislim, da smo skozi celo leto trdo in kvalitetno delali in ni razloga, da ne bi bili samozavestni. Puncam želim, da ostanejo realne, niti “pod zemljo, niti nad oblaki”, ne glede na nedeljski izid – za nas so v vsakem primeru šampionke!”  

Čestitke in pogumno do konca!

DU15
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 Kidričevo
📅 26. 05. 2024, 19.00
⚔ Aluminij : Primorje Ajdovščina – 0 : 3 (0 : 2)

👥 Rupnik (V) (Škodnik), Vegelj S., Abram, Mihelj (Bratina U.), Velišček, Murovec (Prezelj), Furlan (Štolfa B.), Mamić (Bratina Z.), Hvala (Lukežič)