Ajdovska članska ekipa je v nedeljo na koprski Bonifiki v domala nemogočih vremenskih razmerah moči merila z ekipo Gažona in z učinkovito igro zasluženo visoko slavile nad novinkami v ligi (0:7).

Hčere burje so tekmo pričele visoko motivirane in pripravljene za borbo za vsako žogo. V prvem polčasu je igro močno oteževalo poplavljeno igrišče in vetrovne razmere, a so Ajdovke kljub temu skušale s kombinatorno igro prebiti obrambni tid domačink. To jim je uspelo že po vsega treh minutah igre, potem ko je lep predložek Sare Ljubič po odbitku v gol pospravila najboljša strelka kluba v tej sezoni, Julija Poplašen. V nadaljevanju smo lahko spremljali nove napade Ajdovk, pod drugi zadetek na tekmi in hkrati svoj prvi v sezoni pa se je naslednja podpisala Metka Markočič, ki je v polno merila po odpitku v kazenskem prostoru gostij. Piko na i odlični predstavi v prvem polčasu je po izvrstni globinski podaji in samostojnem prodoru postavila Sara Ljubič. Ob tem velja omeniti še nekaj izvrstnih priložnosti za zadetek, ki pa so žal ostale neizkoriščene.

V drugem delu tekme so se vremenske razmere nekoliko umirile, kar je omogočilo hitrejšo in kombinatornejšo igro Ajdovk, obenem pa nadzor nad potekom srečanja. Vodstvo gostij je s svojim drugim zadetkom na tekmi prva povišala Julija Poplašen, čemur je sledil zadetek Vite Dodič, ki se je po natančnem predložku s strani lepo znašla v kazenskem prostoru in tako zadela prvič v novi sezoni. Sredi polčasa je zadela še rezervistka, Nika Čefarin, ki se je obenem veselila tudi prvenca v vrstah Hčera burje, kot zadnja pa se je na listo strelk vpisala še Gaja Bizjak, ki je lepi ekipni predstavi dodala še sedmo zvezdico.

Pomočnik trenerja, Luka Kompara: “Z videnim na prvem primorskem derbiju smo z vidika našega kluba lahko zelo zadovoljni. Tekma je bila sicer v prvem polčasu zaradi hudih vremenskih razmer v resni nevarnosti za prekinitev ali celo odpoved, kljub temu pa sem vesel, da se je nadaljevala in odigrala brez nadaljnjih težav, saj so naša dekleta lahko tako pokazala vse, kar znajo. Od prve minute so nadzorovale potek srečanja in bile za to nagrajene tudi s sedmimi lepimi zadetki v gostujoči mreži. Veseli me, da so skušale kljub težkim razmeram za igro razvijati kombinatorno in napadalno igro, saj so si s tem dokazale, da je lep nogomet mogoče igrati tudi v oteženih okoliščinah. Glede na število priložnosti obenem menim, da bi morali akcije zaključevati bolj učinkovito, a je tudi to samo po sebi šola za naprej in stvar, ki jo moramo nadgraditi v prihodnje. Čestitke dekletom za več kot zasluženo zmago!“

Pogumno in odločno naprej!

Tekmo je s klopi ob asistiranju pomočnika Luke Kompare prvič vodil novi trener članske ekipe, Peter Kristan, ki ga bomo podrobneje predstavili v prihodnjih dneh. Peter, dobrodošel med Hčere burje in veliko lepih nogometnih trenutkov želimo!

📸 Elvis Štader, FB

SŽNL Triglav zdravje

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠP Bonifika, Koper

📅 15. 10. 2023, 15.00

⚔ Gažon : Primorje Gaia Naturelle – 0 : 7 (0 : 3)

⚽⚽ Poplašen

⚽ Markočič

⚽ Ljubič

⚽ Dodič

⚽ Čefarin

⚽ Bizjak

👥 Đurič (V), Ferjančič (Čefarin), Bremec (Breščak), Markočič (Fras), Tanjić, Dolenšek, Poplašen, Capuder (K), Ljubič, Bizjak, Dodič