Ajdovska dekleta do 15 let so v nedeljo na domačem igrišču gostila ekipo Cerkelj in v močni burji oddala prve prvenstvene točke v sezoni (1:2).

Mlade Ajdovke so se v dvoboju z vedno neugodnimi Gorenjkami nadzorovale potek srečanja, a bile za svojo neučinkovitost pred golom dvakrat kaznovane. Na drugi strani so prek Sare Vegelj zadele le enkrat, kar je bilo premalo za nove prvenstvene točke.

Trener, Andi Mamić: “V tekmi, ki je bila na meji regularnosti, nismo uspeli nadaljevati niza zmag, kar je bil seveda naš prvotni cilj. Igralke so se sicer trudile po svojih močeh, vendar so čvrste nasprotnice uspešno branile cono, mi smo se trudili igrati, vendar naše značilne igre danes res ni bilo mogoče razviti. Nerad se izgovarjam na srečo, ampak tokrat je za Hčere burje res ni bilo, saj je ravno burja odločila tekmo. Objektivno manj kvalitetna ekipa je dobro izkoriščala vetrovne pogoje in s konstantnimi izbijanji in dolgimi izvajanji ob prekinitvah skrajšala že tako (pre)kratko tekmo. Pravega nogometa je bilo zelo malo, verjamem pa, da se bo puncam njihovo delo povrnilo, saj si to absolutno zaslužijo. Sigurno so bile v polju tudi tokrat precej boljša ekipa od nasprotnic, ampak žoga je okrogla, predvsem pa je potrebno sprejeti, da je nogomet igra, kjer kakovost ni dovolj za zmago. S tem prepričanjem gremo naprej, čakajo nas nove tekme, nove priložnosti in verjamem, da bo ekipa to lekcijo obrnila v svoj prid!”

Pogumno naprej!

📸 Casarsa Tinta Foto Studio

DU15

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 15. 10. 2023, 11.30

⚔ Primorje Ajdovščina : Cerklje – 1 : 2 (0 : 1)

⚽ Vegelj S.

Jasna Rupnik (V), Sara Vegelj (Ameli Casarsa), Lien Coraci Starc (Ula Bratina), Lara Mihelj (Zoja Bratina), Ela Abram (Taja Zorn), Ela Velišček (Veronika Furlan), Julija Murovec (Brina Štolfa), Vita Mamić