+386 40 383 168 info@znkprimorje.si

Ajdovske članice so v zaostali tekmi s Ptujem potegnile krajši konec, potem ko so gostje z dvema zadetkoma izničile zgodnje vodstvo Hčera burje (1:2).

Srečanje se za gostiteljice ne bi moglo pričeti bolje, saj je napako gostij že v 15 sekundi tekme z zbrano in odločno reakcijo kaznovala novinka v vrstah rdeče-črnih, Senada Muratović, ki se je obenem veselila tudi članskega prvenca v SŽNL. V nadaljevanju srečanja smo spremljali odprto in trdo tekmo s priložnostmi na obeh straneh igrišča. Nezbranost v zaključkih akcij se je Ajdovkam maščevala, kar so gostje znale izkoristiti in še pred odmorom prišle do izenačenja.

Drugi del igre je nakazoval borbo za vsako žogo, bolje pa so ga odprle gostje, ki so po predložku s kota pripravile popoln preobrat in prešle v vodstvo. Domačinke so se zatem na vse kriplje trudile priti do izenačenja in morebitne zmage, a jim igra v polju nikakor ni stekla, v zaključkih akcij pa so bile vse premalo odločne in natančne. Rezultat se tako do konca tekme ni spremenil in zmaga je odšla v najstarejše slovensko mesto.

Trener Andi Mamič: “Poraz z neposrednimi konkurentkami za 6. mesto je seveda boleč. V sami tekmi smo zaradi različnih vzrokov zapravili začetni kapital. Da bi odpravili dolg seznam vzrokov za neuspeh pa je edina pot povečanje trenažnih obremenitev, ki so pogoj za uspeh. Objokovanje in iskanje krivcev ne prinašata uspeha – zato je bilo moje sporočilo puncam po tekmi: “Jutri je nov dan in nova priložnost za izboljšanje!”

V nedeljo naše članice odhajajo na zahtevno gostovanje k ŽNK Ljubljana. Pogumno in odločno!

SŽNL

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Ajdovščina, Mestni stadion

📅 17. 03. 2022, 15.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Doxakey Ptuj – 1 : 2 (1 : 1)

⚽ Muratović

👥 Ličen (V), Ušaj, Bizjak, Muratovič, Capuder, Fras (Al Nawas), Gruntar, Marolt (Delbello), Poplašen, Ferjančič, Pavlin

/ Bric, Stjepanivić, Bajec