Naše starejše deklice so v povratnem srečanju prvega kroga lige do 15 let gostovale Radomljah, kjer so domačinke ponovno prišle do zmage ter se s tem utrdile na vrhu prvenstvene razpredelnice (3:1).

Mlade Hčere burje so se na najzahtevnejše gostovanje v sezoni podale motivirane in željne dokazovanja, kar so v večjem delu tekme uspešno prenesle na igrišče in s kombinatorno igro povsem enakovredno parirale favoriziranim domačinkam. Na odmor po prvem delu igre sta ekipi odšli s po enim doseženim zadetkom, potem ko je izid s svojim petim golom v sezoni poravnala mlada golgeterka Ela Velišček. Drugi polčas je zaznamoval lov Ajdovk na zmago, tekmo pa sta v korist domačink naposled prevesila dva zadetka v zadnji tretjini srečanja.

Trener Andi Mamič: “Drugi cikel prvenstva smo začeli z gostovanjem pri prvouvrščeni ekipi. Pričakovali smo težko in enakovredno tekmo, kar se je tudi potrdilo. Po prvem polčasu, ko smo bili skozi igro boljši kot favorizirane domačinke, smo tudi v prvi polovici drugega polčasa držali posest žoge, si ustvarjali priložnosti in igrali kombinatorno. Sledila je individualna akcija njihove najboljše igralke in novo vodstvo domačih. V zadnji tretjini drugega polčasa, smo z igro na vse ali nič odprli pot še tretjemu zadetku v naši mreži. Generalno so bile punce pohvaljene, saj so večji del tekme igrale igro, ki jo gojimo, hkrati pa dodale igri potrebno borbenost in čvrstino, ki je vedno potrebna za uspešno igranje nogometa. Ne smemo pa pozabiti, da je bila naša ekipa v povprečju precej mlajša, zato smo lahko še toliko bolj optimistični za naprej. Verjamem, da je to eden od porazov, ki nas bodo še dodatno okrepili.

Pogumno in odločno naprej!

Naslednja preizkušnja mlade Hčere burje čaka v nedeljo, 6.11, z domačo tekmo z Olimpijo.

DU15

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠP Radomlje, Radomlje

📅 29. 10. 2022, 11.00

⚔ Radomlje : Primorje Ajdovščina – 3 : 1 (1 : 1)

⚽ Velišček

👥 Škodnik (V), Štolfa L. (Čoha), Abram (Bratina Z.), Mamič (Coraci Starc), Lukežič, Velišček, Mihelj (Kalin), Hvala, Vegelj S.