Ajdovske nogometašice do 17 let so se v preteklem vikendu na domačem igrišču merile z vrstnicami iz Radomelj in po začetnem vodstvu na koncu minimalno izgubile (1:2).

V prvem polčasu tekme z aktualnimi državnimi prvakinjami so naše igralke igrale v krču in neusklajeno, zaradi česar so gostje preveč enostavno prihajale do zaključkov akcij. Kljub temu so po hitro izvedenem protinapadu povedle Ajdovke, potem ko je po podaji Ele Abram akcijo suvereno zaključila Vita Mamić. Zadetek pa igre domačih ni izboljšal in do odmora so gostje po podaji iz kota uspele rezultat poravnati.

Uvod v drugi del igre je bil za Ajdovke boljši, saj so dvignile nivo igre in bile obenem tudi nevarne za gol gostij. Na žalost je gostujoča ekipa v enem izmed protinapadov prišla do vodilnega zadetka, ki se je izkazal tudi za odločujočega, s čimer so Radomljanke prišle do pomembne zmage v boju za vrh lestvice.

Trener Luka Kompara: “Prvi polčas tekme z Radomljami je bil za pozabo, saj smo nasprotnicam pokazali preveč spoštovanja in obenem nismo uspeli razviti svoje igre. Dejstvo je, da smo igrali pod našim nivojem in zmožnostmi, po drugi strani pa smo kljub temu uspeli v drugi polčas prenesti aktiven rezultat proti aktualnim državnim prvakinjam. Drugi del igre je bil z vidika energije v igri boljši, smo pa vseeno prevečkrat dovolili nasprotnicam priti do čistega strela, kar se nam je maščevalo s še drugim prejetim zadetkom. Upam, da bomo uspeli lekcije s te tekme ponotranjiti in prenesti v prihodnje preizkušnje.“

Pogumno in odločno naprej!

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 23. 09. 2023, 11.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Radomlje – 1 : 2 (1 : 1)

⚽ Mamić

👥 Bratina J. (V), Štolfa L., Coraci Starc, Abram, Mamič, Vegelj M., Lukežič (Štolfa B.), Kopatin, Čoha (Furlan), Breščak (Vegelj S.), Murovec

/ Rupnik, Mužina