Ajdovske članice so v predzadnjem krogu lige SŽNL gostovale v Radomljah in domačinkam ob koncu tekme čestitale za zasluženo visoko zmago (8 : 0).

Po treh zaporednih tekmah brez poraza in sedmih osvojenih točkah so Ajdovke v Radomlje pripotovale z željo po čim boljši predstavi in posledično rezultatu. Predvsem v prvem delu igre so se favoriziranim Radomljankam dobro upirale in jim oteževale pot do gola, žal pa je v drugem polčasu gostjam zmanjkalo moči, kar so talentirane gostiteljice znale izkoristiti in zanesljivo visoko slavile. V vrstah rumenosrčnih je bila s štirimi doseženimi zadetki ponovno najuspešnejša strelka naša nekdanja golgeterka, Zala Kuštrin.

Trener Andi Mamič: “Na predzadnji tekmi so se v prvem polčasu dekleta zelo dobro upirala močnejšemu nasprotniku. Žal tempa niso zdržale in v drugem delu padle v več pogledih. Kljub vsemu, jim glede pristopa in truda ne morem nič očitati. Verjamem pa, da so sposobne precej več v taktično tehničnem smislu, v kolikor bodo verjele v svoje sposobnosti in vsemu skupaj dodale več poguma.”

Ajdovke v zadnjem krogu na domačem igrišču gostijo vedno boljšo ekipo ŽNK Ljubljana. Vabljeni v nedeljo ob 11.00 na ŠC Police v podporo Hčeram burje!

FOTO: Tomaž Strgar / Fb ŽNK Radomlje

SŽNL

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Radomlje

📅 15. 5. 2022, 17.00

⚔ Radomlje : Primorje Gaia Naturelle – 8 : 0 (2 : 0)

👥 Stjepanović (V), Dodič, Bizjak, Muratovič, Marolt (Breščak N.), Poplašen, Capuder, Fras, Ušaj, Ferjančič, Pavlin

/ Bric