Ajdovske kadetinje so na sredini domači tekmi še tretjič v tekmovalnem letu premagale ekipo Cerkelj (4 : 1).

Uvodni del tekme je pripadel Ajdovkam, ki pa v zaključkih akcij ponovno niso bile dovolj zbrane in tako so ostale priložnosti neizkoriščene. Sara Ljubič je v svoji prvi akciji na tekmi stresla okvir vrat, v drugi pa z natančnim strelom rdeče-črne popeljala v vodstvo. Gostje iz Cerkelj so na zaostanek hitro odgovorile, po samostojni akciji na levi strani je bila za obrambo Ajdovk prehitra Varja Špiler, ter zadela v oddaljenejši kot. Nato pa sta sledila dva evrogola! Prvi v režiji Metke Markočič, ki je zadela neposredno po udarcu iz kota, pod drugega pa se je podpisala Nami Tanjić, ki si je po kratki kombinaciji iz kota žogo namestila na desnico in z neubranljivim diagonalnim strelom zadela levi zgornji kot vratarke Cerkelj!

V drugem polčasu je zmago Primorja potrdila Sara Ljubič s svojim drugim zadetkom na tekmi! Čestitke dekletom za tretjo zmago v nizu!

Trener Jan Polanc: “Pred tekmo sem dekletom dejal, da je od danes naprej za nas vsaka tekma kot finale! S tako miselnostjo smo tudi startali v tekmo, bili kmalu nevarni, vendar žoga ni hotela v mrežo. Tudi z nekaj sreče smo v drugi polovici prvega polčasa prešli v vodstvo, ki smo ga v drugem polčasu dokaj suvereno nadzirali! Pogrešal sem sicer malce več igre po tleh, z manj dotiki, vendar so nas gostje z visoko postavljeno obrambo pri tem dobro onemogočale. Zato smo skozi večino tekme smo zato njihovo obrambo prebijali z visokimi podajami čez zadnjo linijo. Čestitke puncam za igro in tri točke! Časa za evforijo ni, v soboto nas čaka težka tekma proti Olimpiji, ki nam je v začetku spomladi prizadejala boleč poraz.”

Naslednja preizkušnja sledi že v soboto, ko se naše kadetinje, kot že rečeno, podajajo na gostovanje v prestolnico k Olimpiji!

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 4. 5. 2022, 18.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Cerklje – 4 : 1 (3 : 1)

⚽ Ljubić 2x, Markočič, Tanjić

👥 Hojnik (V), Abramič (Breščak Ž.), Fras (Jahaj), Poplašen, Ljubič (Nabergoj), Lakovič, Markočič, Tanjić (Mikuž), Bremec, Iavarone, Dodič (Breščak N.)