V uvodnem krogu spomladanskega dela prvenstva so v Ajdovščini gostovale aktualne državne prvakinje iz Beltincev in svojo premoč upravičile z visoko zmago (0:14).

Favorizirane gostje so na igrišču zagospodarile od prve minute in si že v prvem delu igre priigrale veliko prednost pred sicer oslabljenimi, a žilavimi domačinkami. V drugem delu igre se je pohod Pomurk sicer nekoliko umiril, a so prvakinje kljub temu še obogatile svoj strelski izkupiček in zasluženo visoko slavile.

Trener Andi Mamič: ” Prvo tekmo spomladanskega dela prvenstva smo odigrali v precej oslabljeni zasedbi, kar pa ne bi smelo biti opravičilo za določene nesprejemljive moštvene in individualne reakcije proti objektivno močnejšemu nasprotniku. V posameznih fazah igre ekipa ni izpolnjevala osnovnih zahtev, moram pa poudariti, da je to proti prvakinjam zelo težko. Puncam ne morem očitati, da se niso trudile, zaslužijo si pohvalo za pokončno držo do 90 minute – kdor v nogometu ni doživel dvomestnega rezultata v svoje breme se verjetno ne zaveda, da je to velika vrednota. Upam in verjamem, da se bo dekletom, ki vlagajo svoj trud, v prihodnjih sezonah to povrnilo, kar sovpada tudi z vizijo in cilji kluba.”

Tekma je zaznamovala tudi serija debitantskih nastopov v vrstah Hčera burje. Svoje prve minute v rdeče-črnem dresu so zabeležile novinke zimskega prestopnega roka, Asja Al Nawas, Ksenija Marolt in Senada Muratović, krstnega nastopa v članski konkurenci pa se je obenem veselila tudi igralka domače nogometne šole, Zoja Fras. Čestitke in veliko lepih trenutkov v rdeče-črnem dresu.

Ajdovske članice v četrtek čaka zaostalo srečanje s Ptujem, ki bo odigrano na mestnem stadionu v Ajdovščini ob 15.00. Vabljeni v podporo Hčeram burje!

SŽNL

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Ajdovščina, ŠC Police

📅 13. 03. 2022, 15.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Pomurje Beltinci – 0 : 14 (0 : 10)

👥 Ličen (V) (Stjepanović), Ušaj, Bizjak, Muratovič, Capuder, Al Nawas, Gruntar, Delbello, Bajec (Rumpler), Marolt (Fras), Pavlin

/ Bric