Ajdovske članice so v dvoboju s Krimom prišle do svoje četrte zmage v sezoni (1 : 6), ter s tem pridobile mesto na prvenstveni lestvici.

V ŠP Kodeljevo smo lahko spremljali podjetno igro gostij iz mesta burje, ki so na igrišču gospodarile od prve do zadnje minute, ter si tekom obračuna pripravile številne lepe priložnosti za zadetek. V vrstah Hčera burje je prvič po januarski selitvi iz ljubljanske Olimpije ponovno zaigrala Anja Žvokelj, ki je v napadalni vrsti predstavljala dodatno nevarnost za nasprotnikova vrata.

Že v prvem polčasu je Ajdovkam s hat-trickom visoko prednost priigrala najboljša posameznica srečanja, Gaja Bizjak, ki je svoj izkupiček še obogatila tik pred zaključkom rednega dela. V drugem delu igre je svoj delež k visoki zmagi gostij prispevala tudi Lara Ferjančič, domačinke pa so svojo mrežo enkrat zatresle tudi same. Ajdovke so bile tako na najboljši možen način nagrajene za svojo kreativno in poletno ekipno igro.

Trener Andi Mamič: “V tekmo smo šli fizično bolje pripravljeni kot v začetku spomladanskega dela, kar se je nedvomno poznalo pri igri. Veseli me predvsem statistika kot je posest žoge na nasprotnikovi obrambni tretjini igrišča, število strelov proti golu, število kotov, na drugi strani pa stabilna in čvrsta obramba na naši strani. Rezultat tekme v kateri smo tokrat res dominirali, nam mora biti pozitiven impulz za še večjo angažiranost in energijo na treningih in tekmah proti zahtevnejšim nasprotnikom, ki nas čakajo v prihodnjih krogih. Nerad izpostavljam posamezne igralke, saj so vedno vse zaslužne za uspeh ekipe, vseeno pa bom tokrat poudaril delež Gaje Bizjak, ki si nagrado v obliki štirih zadetkov enostavno zasluži. Kot rečeno pa – še enkrat čestitke celotni ekipi!”

V prihodnjem krogu naše članice potujejo v najstarejše slovensko mesto, k ekipi Doxakey Ptuj.

SŽNL

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Ljubljana, ŠP Kodeljevo

📅 24. 4. 2022, 11.00

⚔ Krim : Primorje Gaia Naturelle – 1 : 6 (0 : 3)

⚽ Bizjak G. (4x), Ferjančič, Šabanaj (a. g.)

👥 Bric (V), Poplašen, Bizjak, Marolt (Kiralj), Gruntar (Breščak), Capuder, Wanek Perschl, Fras, Ušaj, Ferjančič, Žvokelj