+386 40 383 168 info@znkprimorje.si

Ajdovske članice se z gostovanja v najstarejšem slovenskem mestu vračajo z visoko zmago nad čvrstimi gostiteljicami (2:5).

Hčere burje so tekmo pričele poletno, in si prek Julije Poplašen prvo veliko priložnost priigrale že v uvodnih minutah srečanja, a je veselje gostjam preprečil okvir gola. Gostiteljice so v nadaljevanju kaznovale še nekaj neizkoriščenih priložnosti Ajdovk in povedle po hitrem protinapadu in napaki v ožji ajdovski obrambi. Vodstvo Ptujčank pa ni trajalo dolgo, saj je po akciji Sare Ljubič in odbiti žogi iz daljine natančno merila Nami Tanjić ter se tako veselila svojega prvenca v članski konkurenci. Do konca prvega dela igre smo lahko spremljali napade na obeh straneh igrišča, pri čemer pa so bile uspešnejše rdeče-črne, ki so po lepi asistenci Tanjićeve v vodstvo prišle prek Julije Poplašen.

V drugi del igre so Ajdovke stopile odločene še izboljšati vtis iz prvega polčasa, in bile za svoj pozitiven pristop nagrajene že kmalu po prihod nazaj na igrišče, ko je vodstvo z dvema zadetkoma prednosti priborila Poplašnova. Ista igralka je ponovno zadela v zadnji tretjini srečanja in pred zaključno fazo tekme z izpolnjenim hat-trickom svoji ekipi priigrala domala neulovljivo prednost. Kljub temu so pred zaključkom srečanja še drugič zadele tudi gostje, ki so še vedno lahko upale na preobrat, vse dokler ni pike na i učinkoviti ekipni predstavi Ajdovk s svojim prvim golom za člansko ekipo po lepem preigravanju postavila Sara Ljubić. Čestitke in odločno naprej!

Pomočnik trenerja, Luka Kompara: “Na Ptuj smo dopotovali z željo po igranju kombinatornega in napadalnega nogometa, kar mislim, da nam je v večjem delu tekme tudi uspelo. Žal smo nekajkrat ob dobri igri v napadu pozabili na svoje zadolžitve v fazi obrambe in si tako po nepotrebnem otežili pot do zmage. Kljub temu menim, da je za nami dobra tekma, v kateri smo prikazali obilo lepega nogometa in si s tem priigrali dobro podlago za prihajajoče preizkušnje. Veseli me tudi lepo število igralk, na katere lahko v tem trenutku računamo, ter obenem kvaliteta, ki jo premorejo in ki nam bo tudi v prihodnje pomagala pri zmagovanju težkih tekem. Čestitke vsem igralkam za njihovo igro in priborjeno zmago!“

Svoje prve minute med vratnicama Hčera burje je zabeležila poletna okrepitev iz BiH, Ena Đurić. Čestitke in veliko lepih trenutkov v rdeče-črnem dresu!

SŽNL Triglav zdravje

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Mestni stadion, Ptuj

📅 01. 10. 2023, 11.00

⚔ Ptuj : Primorje Gaia Naturelle – 2 : 5 (1 : 2)

⚽⚽⚽ Poplašen

⚽ Tanjić

⚽ Ljubić

👥 Vrhovnik (V) (Đurič), Kličič (Čefarin), Markočič (Steklačič), Tanjić (Breščak), Ferjančič (Jerkič), Poplašen, Capuder (K), Bremec, Ljubič, Dodič, Bizjak