Hčere burje do 15 let so v sredinem večeru na domačem igrišču s poletno in učinkovito igro slavile nad gostjami iz Krima (11:1).

Naše starejše deklice so v neposrednem dvoboju za preboj na zaključni turnir najboljših 8 ekip v državi potrebovale zmago in z veliko željo po ugodnem rezultatu tudi pričele s tekmo. Od prve minute so narekovale tempo igre, plod česar je bilo tudi zgodnje vodstvo, ki se je tekom srečanja zgolj še nadgrajevalo. Ajdovke so igrale kombinatorno in raznoliko, za nameček pa tudi učinkovito, s čimer so prišle do najvišje zmage v letošnji sezoni. Za veliko zmago in preboj na zaključni turnir so v polno merile Vita Mamić, Ela Velišček in Ela Abram po 3x, po en gol pa sta dodali še Sara Vegelj in Anja Lukežič.

Trener Andi Mamić: “Glavni del prvenstva smo zaključili v najboljši možni izvedbi. Punce so odigrale navdahnjeno, na visokem nivoju v tehničnem smislu, lepo pa je bilo doživeti tudi njihovo sodelovanje, komunikacijo in željo po uspehu. Proti zelo solidni ekipi Krima so prišle v cono “uživanja v igri”, ob popolnem obvladovanju razmer na igrišču in več si kot trener ne morem želeti. To je definitivno najboljša nagrada tudi za njih – za njihovo trdo delo na treningih.

Čestitke in pogumno naprej!

DU15

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 5. 4. 2023, 20.15

⚔ Primorje Ajdovščina : Krim – 11 : 1 (6 : 1)

⚽⚽⚽ Mamić

⚽⚽⚽ Velišček

⚽⚽⚽ Abram

⚽ Vegelj S.

⚽ Lukežič

👥 Bratina J. (V) (Krojs) Velišček (Murovec), Štolfa L., Abram (Bratina Z.), Mamič, Vegelj S., Mihelj, Lukežič (Žvab), Hvala (Coraci Starc)