Ajdovska dekleta do 15 let se z zahtevnega gostovanja pri ljubljanski Olimpiji vračajo s prvo zmago v novi sezoni (1:2).

Mlade Hčere burje so v prestolnico dopotovale z veliko željo po dobrem rezultatu, za katerega pa so se morale močno potruditi. Kljub prevladi v igri se gostje niso zmogle otresti priključka domačih, trdo in na trenutke živčno tekmo pa je z dvema goloma v prid Ajdovk vendarle odločila napadalka Ela Velišček.

Trener Andi Mamič: “Na gostovanje nismo prišli najbolje psihično pripravljeni, igralke so v prvem delu tekme izgubile veliko žog, pojavljale so se osnovne tehnične napake, težava je bilo tudi gibanje brez žoge. V nadaljevanju smo nekatere elemente popravili, kar je bilo dovolj za popolnoma zasluženo zmago, čeprav smo sposobni veliko več. Vseeno pa si igralke generalno zaslužijo pohvale za trud, za naprej pa so pridobile določene izkušnje, ki jih bodo potrebovale proti ekipam, ki igrajo proti nam zaprto, na kar je tudi potrebno računati.

Naslednja preizkušnja mlade Hčere burje čaka v nedeljo, 25.09, na domačem igrišču proti Cerkljam.

DU15

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠP Šiška, Ljubljana

📅 18. 9. 2022, 13.30

⚔ Olimpija Ljubljana : Primorje Ajdovščina – 1 : 2 (1 : 1)

👥 Krojs (V) (Škodnik), Štolfa, Mihelj, Mamič, Lukežič (Kalin), Čoha, Abram (Vegelj S.), Coraci Starc (Brkić), Velišček (Bratina), Žvab