+386 40 383 168 info@znkprimorje.si

Ajdovske nogometašice do 15 let so v tekmi z vrstnicami iz Kopra prikazale odlično nogometno predstavo in na zaslužen zimski premor odhajajo z lepo zmago (11:2).

Mlade Hčere burje je na domačem igrišču krasila poletna in kombinatorna nogometna igra, ki jim je tekom srečanja priigrala tudi obilo priložnosti za zadetek. Že v prvem polčasu so tako rdeče-črne zadele kar 8x, v drugem delu igre pa h končnemu rezultatu dodale še 3 gole. Naša dekleta do 15 let so jesenski del sezone sicer zaključile na 4. mestu zahodnega dela lige NZS.

Trener Andi Mamič: “Zadnjo prvenstveno tekmo v letošnjem letu so dekleta odigrala po pričakovanjih. Opažam, da so se pričele zavedati, da so močne v igri z visoko posestjo žoge, kar je zelo pozitivno, saj to ni tako enostavno kot izgleda na igrišču. Danes so dobile več priložnosti tudi nekatere igralke, ki igrajo manj ali sploh niso še igrale v ligi DU15, celotna ekipa pa si zasluži pohvalo za igro.”

“Ob koncu tekmovalne polsezone lahko zatrdim, da smo se veliko naučili na področju tehnike, čemur dajemo tudi največ poudarka na treningih in kar bo temelj dela tudi v prihodnje, z vedno višjimi zahtevami. Področje taktike in kondicije bomo razvijali postopoma, v skladu z razvojnimi cilji, spomladi pa imamo izziv, da zvišamo raven sposobnosti prenašanja tekmovalnega stresa in izboljšati reagiranje na slabem terenu. Cilje imamo vedno visoke in ti se nanašajo tako na razvoj kluba, kot na individualni razvoj igralk. Zelo pomembno je tudi dejstvo, da so punce zelo kolegialne, vzdušje na aktivnostih je super in zato je tudi prisotnost skozi vso sezono zelo dobra.

Pred našimi nogometašicami je tako nekajmesečni tekmovalni počitek, ponovno pa se v boj podajajo šele 1. aprila prihodnje leto.

DU15

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 20. 11. 2022, 11.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Koper Obala – 11 : 2 (8 : 1)

⚽⚽⚽ Štolfa L.

⚽⚽ Abram.

⚽⚽ Mamić

⚽ Štolfa B.

⚽ Coraci Starc

⚽ Vegelj S.

⚽ Hvala E.

👥 Krojs (V) (Murovec), Štolfa L. (Čoha), Abram (Bratina Z.), Mamič, Coraci Starc (Kopatin), Vegelj S. (Štolfa B.), Mihelj, (Kalin), Žvab, Hvala