+386 40 383 168 info@znkprimorje.si

V soboto so s tekmovanjem v ligi DU15 pričele tudi naše starejše deklice, ki so se na domačem igrišču odlično zoperstavile lanskoletnim prvakinjam Radomljam, a bile na koncu za las prekratke (0:1).

Mlade Hčere burje so se v novo sezono podale po samostojni poti, potem ko so v pretekli sezoni v tekmovanju deklet do 15 let nastopale v sodelovanju z Renčami. Pod taktirko novega trenerja, Andija Mamiča, so v dvoboj z aktualnimi prvakinjami lige stopile optimistično in z željo po čim boljšem rezultatu. Ekipi sta si bili celotno srečanje dokaj enakovredni, na obeh straneh smo lahko videli lepo število lepih priložnosti za zadetek, na žalost domačink pa so edini zadetek v drugem delu igre dosegle gostje in tako prišle do prvih treh točk v sezoni.

Trener Andi Mamič: “Prva tekma z močnim nasprotnikom je bila za našo ekipo preizkus, ki nam je pokazal, da smo dobro delali čez poletje, saj so punce zdržale visok ritem tekme, hkrati pa pokazale veliko mero discipline in čvrstosti v igri. Rezultat bi lahko bil tudi obrnjen, vendar je to nogomet in zato se s tem ne bomo obremenjevali – še naprej bomo verjeli, da se trdo delo prej ali slej obrestuje. Puncam izrekam pohvalo za predanost ekipi, bojevitost in pogumno držo skozi celotno tekmo.

Naslednja preizkušnja mlade Hčere burje čaka čez dva tedna, po reprezentančnem premoru.

DU15

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 27. 8. 2022, 18.30

⚔ Primorje Ajdovščina : Radomlje – 0 : 1 (0 : 0)

👥 Bratina J. (V) (Krojs), Štolfa, Mihelj, Mamič, Lukežič (Kalin), Murovec, Abram, Coraci Starc (Tomažič Ambrožič), Velišček