Ajdovske nogometašice do 15 let so po dvoboju s Cerkljami še na drugi domači tekmi v letošnji sezoni morale priznati premoč nasprotnicam (1:4).

Mlade Hčere burje so v tekmo krenile zelo poletno in si v uvodu obračuna pripravile nekaj lepih priložnosti za zadetek, eno izmed njih pa je v svoj prvi uradni zadetek za rdeče-črne pretvorila Sara Vegelj. V nadaljevanju prvega dela igre smo spremljali enakovreden boj, ki so ga z izenačujočim zadetkom tik pred odhodom na odmor dodatno začinile gostje.

V drugem polčasu se je nato zgodil mali mrk domače zasedbe, kar so s pridom izkoristile Gorenjke in s tremi goli v svojo korist dokončno odločile sicer zaradi obilnega dežja zelo zahtevno tekmo.

Trener Andi Mamič: “Tekma z enakovrednim nasprotnikom se je pričela po naših željah, žal pa se nam je tako v tehničnem, kot v taktičnem smislu zgodilo nekaj napak, ki so našo prevlado iz večjega dela prvega polčasa, prevesile na stran nasprotne ekipe, ki je z zadetkoma v zadnjih sekundah prvega polčasa in prvih minutah drugega tekmo preobrnila, v drugem polčasu pa predvsem z bolj odločno in samozavestno igro zasluženo odpeljala tri točke iz Ajdovščine. Menim, da je poraz za nas koristen, saj je pokazal določene pomanjkljivosti, ki jih je potrebno na tem nivoju, odpraviti, če želimo slediti ciljem, ki smo si jih zastavili. Predvsem so ti cilji vezani na dominacijo v igri skozi posest žoge in izdelavo akcij skozi moštvene in individualne kvalitete, ki jih naše igralke posedujejo. Teh kvalitet je na naše veselje veliko, igralkam pa bomo pomagali, da jih bodo znale uporabljati tudi na tekmah, pogoj zato pa je samozaupanje, ki ga je bilo tokrat, predvsem v drugem polčasu, občutno premalo.

Naslednja preizkušnja mlade Hčere burje čaka v soboto, 1.10, z gostovanjem v Kopru.

DU15

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 25. 9. 2022, 13.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Cerklje – 1 : 4 (1 : 1)

👥 Krojs (V) (Škodnik), Štolfa L., Vegelj M., Mamič, Murovec, Lukežič (Kalin), Čoha (Bratina Z.), Vegelj S., Žvab (Štolfa B.)