Ajdovske nogometašice do 15 leta starosti so v sredinem večernem terminu na domačem igrišču pričakale gostje iz Ljubljane in slavile še zadnjič v rednem delu prvenstva (3:0).

Rdeče-črne tokrat niso prikazale vsega, kar znajo, a kljub temu z dovolj kombinatorno in napadalno igro prišle do nove zaslužene zmage. Redni del prvenstva so tako zanesljivo zaključile na prvem mestu zahodne skupine lige DU15, ter tako že nestrpno pogledujejo proti zaključnim bojem v ligi za prvaka. Četa trenerja Andija Mamića je v 14 tekmah zabeležila 13 zmag in zgolj en poraz, dosegla 97 zadetkov in jih prejela zgolj 14, ob vsem tem pa ni prejela niti enega rumenega ali rdečega kartona!

Trener, Andi Mamić: “Zadnja tekma rednega dela je bila, po pričakovanjih, težka in nekoliko nervozna. Igralke so predvsem v uvodnih minutah prelahko zapravljale žoge, zato je bila sama igra “raztrgana“, kar je sigurno bolj odgovarjalo nasprotnicam. Kmalu smo nato delež uspešnih podaj zvišali in posledično ustvarili dovoljšnjo dominacijo za zmago. Vsekakor smo imeli to tekmo manj razpoloženih igralk kot sicer, zato je bilo nekaj manj statističnih kazalnikov, kjer ponavadi izrazito dominiramo, vseeno pa je potrebno poudariti, da kakovost pomeni tudi zmagovati, “ko ti ne gre vse po planu.”

Zaključili smo redni del prvenstva na prvem mestu na Zahodu, s trinajstimi zmagami in enim porazom. V vsej sezoni nismo prejeli nobenega kartona! Doseči skoraj 100 zadetkov v štirinajstih tekmah, ob dejstvu, da je igra lepa tudi za oko je morda nekaj, kar tudi sami kdaj premalo cenimo, zato je prav, da to ozaveščamo. En velik “BRAVO” vsem igralkam in članom strokovne ekipe! Naša dominacija v ligi ni slučajna in punce točno vedo koliko so vložile, da je danes to realnost. Vsekakor pa nas sedaj čaka še zaključna faza – upam, da bodo igralke ta delo odigrale sproščeno kot znajo in ne glede na izid bile ponosne na sezono in na svoje nogometno znanje.“

Pogumno in odločno novim zmagam naproti!

DU15
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 ŠC Police
📅 24. 04. 2024, 20.00
⚔ Primorje Ajdovščina : Olimpija – 3 : 0 (2 : 0)

👥 Rupnik (V) (Krojs), Vegelj S., Abram (Mihelj), Bratina, Velišček, Murovec, Furlan (Štolfa B.), Mamić (Bratina Z.), Hvala