Hčere burje do 15 let se z Gažona vračajo z zasluženo priborjeno zmagi, za katero sta v polno merili Ela Abram in Ela Velišček (0:2).

Naše starejše deklice so se na nogometna igrišča vrnile z zasluženo gostujočo zmago, za katero pa so se morale na težkem terenu v Gažonu pošteno potruditi. Kljub prevladi na igrišču jim je namreč uspelo zadeti le dvakrat – že v prvem delu igre sta končni rezultat srečanja postavili najboljši strelki ekipe Ela Velišček in Ela Abram.

Trener Andi Mamić: “Spomladanski del smo začeli z zmago, ki pa si jo je bilo potrebno zaslužiti na zelo slabem igrišču v Gažonu. Tokrat ni bila v ospredju naša kontinuirana igra, ampak prilagoditev terenu in nasprotniku, za kar je bilo potrebno poenostaviti ideje, dobiti večino dvobojev in igrati brez rizika v fazi priprave napada. Ne glede na manjše število priložnosti, kot jih imamo po navadi, smo po statistiki popolnoma dominirali, v bistvu smo odigrali po pričakovanjih, z izpolnjevanjem vseh osnovnih zahtev in zato lahko puncam le čestitam. Upam, da so iz tega potegnile koristno izkušnjo in potrditev, da so fizično dobro pripravljene, saj so v zimskem času dobro delale.

Naslednja tekma čaka naše deklice v sredo, 5. aprila ob 20.15, ko se bodo na UT ŠC Police pomerile z ekipo Krima.

DU15

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Gažon

📅 2. 4. 2023, 11.00

⚔ Gažon : Primorje Ajdovščina – 0 : 2 (0 : 2)

⚽ Velišček

⚽ Abram

👥 Bratina J. (V) (Krojs) Velišček (Murovec), Štolfa L., Abram (Bratina Z.), Mamič, Vegelj S., Mihelj, Lukežič (Žvab), Hvala (Coraci Starc)