+386 40 383 168 info@znkprimorje.si

V preteklem vikendu se je v Radomljah odvijal največji mednarodni turnir za mlajše dekliške selekcije v državi, katerega so se udeležile tudi štiri ekipe našega kluba. V dveh tekmovalnih dneh so se v konkurenci ekip iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Avstrije in Slovaške na igrišču predstavile selekcije DU9, DU11, DU13 in DU15.

Trener DU9, Luka Kompara: “Za večino deklic je bila to prva izkušnja z igranjem nogometa na kakršnemkoli tekmovanju, saj je bila ekipa sestavljena prav v ta namen. Sodeč po odzivih deklic tekom turnirja lahko rečem, da so uživale tako v igranju kot tudi druženju z novimi prijateljicami, kar je bil zagotovo poglavitni cilj naše udeležbe na turnirju. Veseli nas, da se tudi najmlajšim starostnim kategorijam počasi pridružuje vedno več deklic, ki imajo rade nogomet in si želijo vadbo tudi izven krožkov in ostalih aktivnosti v okviru šole. V spomladanskem delu prvenstva bomo tako našim najmlajšim omogočili vadbo v ločeni starostni kategoriji, znotraj katere bodo lahko spoznavale osnove nogometne igre in še hitreje napredovale.”

Trenerka DU11 in DU13, Sara Ušaj: “Veseli me dejstvo, da smo lahko nastopali na močnem turnirju z obema selekcijama. Sicer smo imeli pri mlajših malo težav s sestavo ekipe, ampak so igralke predvsem z borbo pokazale, da se lahko zoperstavijo močnejšim ekipam. Sicer v fazi napada veliko nismo uspeli narediti, je pa turnir bil predvsem super zaradi izkušenj, ki upam, da bodo tem dekletom prinesla veliko dobrega. Pri starejši ekipi deklet smo v prvem delu turnirja prikazali lep napredek in delo iz treningov, kar me je res prijetno navdušilo. Smo pa imeli nato malo več težav v nadaljevanju, ampak sklepam, da samo zaradi strahu. S takimi tekmovanji bodo dekleta poleg nogometnih izkušenj pridobila tudi na samozavesti in sposobnosti prilagajanja na psihične pritiske. Važno je, da so dekleta videla, da lahko napredujejo, da je borba zelo pomembna ne glede na to, proti komu igrajo in predvsem, da so uživala.”

Trener DU15, Andi Mamić: “Tudi letos smo se udeležili turnirja v Radomljah. V skupini smo bili v uvodnih tekmah poraženi (Elles Academy – Madžarska, Istra – Hrvaška, zadnjo smo zmagali (Slavonija – Hrvaška). V zelo kratkih tekmah (20min) smo bili preveč nervozni, kar je prineslo za posledico veliko zgrešenih “čistih” podaj v conah kjer se tega ne sme storiti. Po drugi strani smo imeli spet težave z realizacijo, glede na dejstva na treningih, pa tudi temu za vzrok pripisujem nervozo posameznic oz. celotne ekipe. V splošnem so vse igralke odigrale pod svojimi sposobnostmi, vseeno pa nismo bili nikoli nadigrani, z nekaj sreče bi lahko prišli tudi v zaključne boje, vendar je to turnirski sistem, kjer ni prostora za hude napake oz. je potrebno dobro odreagirati takrat, ko je to potrebno. V tekmi za nižje razvrstitve smo premagali naše nasprotnice iz lige – Radomlje, žal pa je za celoten dan na turnirju absolutno premalo igralnega časa – vse skupaj 80 minut, kar sigurno zniža oceno sicer močnemu in kvalitetnemu turnirju.”

Čestitke našim dekletom za njihove nastope in pohvala organizatorjem za ponovno izvrstno organiziran festival nogometa!