Ajdovske nogometašice do 17 let so se na velikonočni petek že drugič v sezoni odpravile na najdaljše gostovanje v Radlje ob Dravi, kjer so po napeti tekmi in obleganju domačih vrat v drugem polčasu na koncu nesrečno klonile (2:1).

Mlade Ajdovke so se v prvem delu igre prikazale premalo odločnosti in samozavesti v igri, kar so gostje izkoristile sredi prvega polčasa za vodstvo z ena proti nič. Na drugi strani so rdeče-črne zapravile nekaj lepih priložnosti za zadetek, s čimer so gostiteljice na odmor odšle z golom prednosti. V drugem delu igre so Ajdovke stopile na plin in se podale v lov na izenačenje, ki ga je z lepim prodorom na desni strani igrišča priigrala Sara Vegelj. Napadi Hčera burje so se nadaljevali, priložnosti so si sledile kot po tekočem traku, a žoga ni želela v mrežo. Na drugi strani so domačinke izkoristile napako v ožji obrambni vrsti gostij in prišle do ponovnega vodstva. Naše nogometašice se niso predale in vse do zadnjega sodniškega žvižga lovile vsaj več kot zasluženo točko, a bile vselej za las odmaknjene od uspeha.

Trener, Luka Kompara: “Po taki tekmi je težko ostati ravnodušen. Zmage smo si zelo želeli in dekleta so garala zanjo, zaradi česar jih je poraz še toliko bolj užalostil. Tak je nogomet – včasih ti da, včasih vzame – na dekleta pa smo kljub temu lahko zelo ponosni, saj so na igrišču resnično pustila svoja srca. Predvsem v drugem polčasu jih je bilo lepo spremljati v njihovem neizmernem trudu po preobratu, pri čemer so pokazale vse svoje znanje in raznovrstnost v napadalni igri. Žal se tokrat ni izšlo za vsaj točko, ki bi bila več kot zaslužena, a tudi iz tega se lahko marsičesa naučimo. Čestitke tudi gostiteljicam za res čvrsto in kvalitetno predstavo.”
“Ne morem pa mimo dejstva, da je NZS s svojim nerazumljivim razporedom v drugem delu prvenstva hočeš-nočeš ustvarila razlike med klubi, ki se ne bi smele zgoditi. Če moraš v isti sezoni dvakrat na najdaljše in najtežje gostovanje, doma pa proti isti ekipi nimaš možnosti igrati, je to najmanj nepravično, če ne celo neregularno. V našem primeru se bo to do konca sezone zgodilo še dvakrat, z dvema ekipama z vrha lestvice. Ko pa te nihče ne posluša je potrebno stisniti zobe in se boriti do konca na edini merodajni način – na igrišču!“

Pogumno in odločno naprej!

DU17
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 ŠC Radlje ob Dravi
📅 29. 03. 2024, 16.30
⚔ Radlje : Primorje Ajdovščina – 2 : 1 (1 : 0)
⚽ Vegelj S.

👥 Bratina J. (V), Štolfa L. Vegelj M. (Bassanese), Čoha (Bratina Z.), Tanjić, Murovec, Breščak (Vegelj S.), Lukežič, Velišček, Kopatin (Hvala), Abram (Furlan)