Ajdovska dekleta do 17 let se z zahtevnega gostovanja v Gažonu vračajo s tretjo zaporedno zmago v letošnji sezoni (1:3).

Hčere burje so na primorsko obalo dopotovale z jasno željo po dobrem rezultatu, za katerega pa so se morale po pričakovanjih močno potruditi. V prvem delu igre so, kljub na trenutke zelo domiselni igri v vezni vrsti, ob čvrsti obrambni postavitvi domačink le stežka prihajale do zaključkov akcij. Odpor Gažona je sredi polčasa z lepo izvedenim prostim udarcem vendarle strla Nami Tanjić in tako pred nadaljevanjem srečanja soigralkam vlila dodatnih moči.

V drugem delu srečanja so Ajdovke poskušale svoje vodstvo še obogatiti, kar jim je prek hitrega protinapada in zadetka Anje Lukežič tudi uspelo. Na drugi strani pa so nekajkrat zapretile tudi gostiteljice, katerim pa je zgodnejše znižanje zaostanka z dvojno bravurozno obrambo iz bližine preprečila vratarka rdeče-črnih, Tonja Hojnik. Domače so do zadetka vendarle prišle že v naslednji nevarnejši akciji, ko so zadele po odbitku v kazenskem prostoru. Mladih Hčera burje pa to ni zmedlo; po novem hitrem protinapadu je zadela Sara Ljubić in s tem postavila končni rezultat lepe ekipne predstave svojega moštva.

Trener Luka Kompara: “Tekme z Gažonom so vedno zahtevne, in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Čeprav smo imeli večino igralnega časa pobudo in kontrolo na zelo težkem igrišču, pa so nam domačinke s čvrsto obrambno postavitvijo oteževale igro v napadu, kjer smo si pripravili premalo zrelih priložnosti za zadetek. Na koncu so odločile naše odločnost, nepopustljivost in iznajdljivost, s katerimi se ta ekipa ponaša tudi v zahtevnih preizkušnjah kot je bila ta. V prihodnje si seveda želim še večje kreativnosti in odločnosti v fazi napada, s čimer bomo postali še toliko težji nasprotnik za naše tekmice. Čestitke domačim za lepo tekmo, mojim varovankam pa za pristop in zasluženo zmago!”

Ob tem bi dodal le še, da vse skupaj popolnoma zbledi ob tragičnosti življenja in nesreči sočloveka. Še enkrat v svojem imenu in imenu celotne rdeče-črne družine izrekam iskreno sožalje naši Tonji, vsej njeni družini in prijateljem, ob tragični in nenadomestljivi izgubi. Tonja, s tabo smo in mislimo nate!“

Svoj uradni debi v kadetski ekipi sta dočakale Sara Kopatin in Manca Berce. Čestitke in veliko uspeha tudi v konkurenci deklet do 17 let!

Naslednja preizkušnja mlade Hčere burje čaka po reprezentančnem premoru z domačo tekmo s Krimom.

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Gažon

📅 1. 10. 2022, 11.00

⚔ Gažon : Primorje Ajdovščina – 1 : 3 (0 : 1)

⚽ Tanjić

⚽ Lukežič

⚽ Ljubič

👥 Hojnik (V), Brkić (Berce), Bremec, Čoha, Lukežič, Abramič (Tomažič Ambrožič), Markočič, Ljubič, Breščak Ž. (Kopatin), Tanjić, Žbogar Fajt (Čebokelj)

/ Abidović, Bratina Z.