Ajdovske nogometašice do 15 let so se še na drugem zaporednem srečanju z vrstnicami iz Trbovelj razšle brez zmagovalca (1:1).

Naše starejše deklice so tekmo s Trbovljami pričele medlo in s pomanjkanjem energije, kar so gostje v prvem polčasu izkoristile in prek hitrega protinapada prišle do vodstva. Kljub premoči na igrišču našim igralkam v prvem delu igre rezultata ni uspelo znižati. V drugi polčas so Hčere burje vstopile bolj energično in pripravljene na preobrat. Izenačujoči zadetek je bil plod lepe ekipne akcije, ki jo je v gol pretvorila Ela Abram. Napadi Ajdovk so se nadaljevali, a zadetka za vodstvo jim ob dobro postavljeni in zgoščeni obrambi gostij vendarle ni uspelo doseči, s čimer sta si ekipi še v drugo razdelili prvenstveni točki.

Trener Andi Mamić: “Punce so šle v tekmo z neustreznim pristopom, saj so podcenjevale nasprotnice. Nogomet pa podcenjevanja največkrat kaznuje in tudi tokrat je bilo tako. V drugem polčasu je bil pristop boljši, problem pa je bil zadevanje okvirja gola, seveda tudi priložnosti ni bilo na pretek, saj so gostje igrale z vsemi igralkami na svoji obrambni tretjini in izbijale dolge žoge ven, 30 minut pa v takem načinu zelo hitro mine. Proti takim strategijam pač očitno še nimamo razvite ustrezne taktike za učinkovito napadanje. Še ena pomembna stvar, ki obstaja v nogometu je to, da bi slabša igra igralk v polju morala biti motiv za tiste, ki jih zamenjajo. Te priložnosti bi morale punce bolje izkoriščati, ne pa da nivo igre ostaja ali celo pade. Recept za uspeh je dodatno delo – posebej domača vadba elementov, v katerih je posameznica bolj šibka. Gremo naprej, z novo lekcijo v nogometnem spričevalu.

Naše nogometašice v soboto čaka še zadnja letošnja preizkušnja, ko v Mesto burje prihajajo nogometašice Mure.

DU15

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 31. 5. 2023, 14.00

⚔ Primorje Ajdovščina : Trbovlje – 1 : 1 (0 : 1)

⚽ Abram

👥 Bratina J. (V) Velišček (Murovec), Štolfa L., Coraci Starc (Abram), Mamič (Bratina Z.), Mihelj, Lukežič (Žvab), Hvala, Vegelj S.