Naše nogometašice do 17 let so v soboto gostovale v Žalcu in v zadnji tekmi jesenskega dela prvenstva slavile z rezultatom 1:3.

Hčere burje so na Štajersko dopotovale v zelo premešani postavi, v kateri je bila ob dveh debitantkah večina igralk članic selekcije do 15 let. Kljub temu so na igrišču hitro vzpostavile svojo prevlado, ki so jo s pogumno in kombinatorno igro ohranjale skozi celotno srečanje. Napadalen pristop Ajdovk na žalost v uvodu v tekmo ni obrodil sadov, na drugi strani pa so gostiteljice z edine prave priložnosti zadele za vodstvo. Rdeče-črne so kljub zaostanku nadaljevale s svojo igro in bile za vztrajnost še pred odhodom na odmor nagrajene z zadetkom najmlajše v prvi postavi, Ele Velišček.

V drugem delu igre so Ajdovke želele čim prej priti do zadetka za vodstvo, kar jim je uspelo po hitrem protinapadu in lepem zaključku Veronike Furlan. Do konca tekme smo lahko spremljali večinoma enosmerni promet proti domačemu golu z občasnimi protinapadi gostiteljic. Ajdovske nogometašice so zmago potrdile s tretjim zadetkom na tekmi, ponovno pa je v polno merila Ela Velišček.

Trener Luka Kompara: “V tekmo z Žalcem smo vstopili v pričakovanju zmage, za katero pa smo se morali pošteno potruditi. Glede na to, smo nastopili s premešano in manj izkušeno zasedbo to tudi ni presenetljivo. So pa dekleta, sploh tista z nekoliko manjšo minutažo v kadetski selekciji, dokazala, da lahko kvalitetno nadomestijo svoje izkušenejše soigralke. V nobenem trenutku me tako ni skrbelo, da ne bi zmogle tekme pripeljati do zmagovitega zaključka. Veseli me, da se lahko v klubu pohvalimo z lepim številom mladih in talentiranih igralk, ki ena drugi predstavljajo konkurenco, s pomočjo katere se še hitreje razvijajo, obenem pa si nudijo oporo in verjamejo vase. Čestitke vsem skupaj za uspešen prvi del sezone, spomladi pa gremo v napad na najvišja mesta!

Svoje prve minute v kadetski konkurenci sta tokrat zabeležili mladi igralki letnika 2010, Taja Zorn in Naja Rožič. Čestitke in še veliko lepih nogometnih trenutkov obema!

Pogumno in odločno v spomladanski del sezone!

DU17
🏆 Prvenstvena tekma
🏟 Žalec
📅 25. 11. 2023, 10.30
⚔ Žalec : Primorje Ajdovščina – 1 : 3 (1 : 1)

⚽⚽ Velišček
⚽ Furlan

👥 Rupnik J. (V) (Krojs), Vegelj M, Hvala, Mamić, Breščak, Vegelj S., Coraci Starc, Bratina Z. (Zorn), Furlan, Štolfa B. (Rožič), Velišček