Kadetinje se z vedno zahtevnega gostovanja pri Cerkljah vračajo z zasluženo in priborjeno zmago (2:3).

Hčere burje so v zaostalo tekmo jesenskega dela prvenstva vstopile odlično in preko Sare Ljubič zapretile že v uvodnih minutah, toda z obrambo se je izkazala domača vratarka. Kar Sari ni uspelo v prvem napadu ji je v naslednjem in Ajdovke so zasluženo povedle. Sledilo je izenačenje domačink, ki so uspešno realizirale enajstmetrovko. Naših deklet to ni preveč potrlo in nadaljevale so z dobro igro, za kar so bile nagrajene z zadetkom, ko je po podaji iz kota zadela kapetanka Julija Poplašen. Tik pred odhodom na odmor so rdeče-črne zadele še enkrat, iz 11-m je bila uspešna Melissa Lakovič.

V drugem polčasu so domačinke pritisnile proti našim vratom vendar si konkretnih priložnosti niso uspele pripraviti. Spremljali smo precej raztrgano igro z veliko dolgimi žogami in precej prekinitvami. Igralke Cerkelj so pred zadnjim sodniškim žvižgom zadele še enkrat in tako nekoliko ublažile poraz.

Isti ekipi se bosta v soboto pomerili še enkrat, tokrat v Ajdovščini.

Trener Jan Polanc: “V tekmo smo krenili odločno in bili za to kmalu nagrajeni. Kljub izenačenju domačink smo ostali zbrani, ekipa je pokazala karakter, stopila skupaj in tako smo do polčasa zadeli še dvakrat. Malo sem razočaran nad igro v drugem polčasu, ko nikakor nismo uspeli nekoliko stopiti na žogo in tekme bolje kontrolirati. Ampak vseeno so punce z borbeno igro uspele tekmo pripeljati do srečnega konca!

Čestitke in pogumno naprej!

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Velesovo

📅 16. 03. 2022, 15.30

⚔ Cerklje : Primorje Ajdovščina – 2 : 3 (1 : 3)

⚽ Ljubič, Poplašen, Lakovič

👥 Hojnik (V), Fras, Breščak Ž., Poplašen (Žvab), Bajec (Nabergoj), Ljubič (Žbogar Fajt), Lakovič, Markočič, Abramič, Bremec, Iavarone (Mikuž)